"Babe" Ane Feiner Žalac

18.11.2019. Izložba slika akademske slikarice i grafičarke Ane Feiner Žalac otvorena je protekli petak, 15. prosinca u galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko

Otvorenju su nazočili brojni Jaskanci, prijatelji umjetnosti i kulturni djelatnici, a glazbenim nastupom otvorenje je uljepšao i upotpunio kvartet saksofona Glazbene škole Jastrebarsko.

 Izložba slika naše istaknite slikarice i grafičarke Ane Feiner Žalac, koja prikazuje ciklus radova nastalih 90-tih godina dvadesetog stoljeća, motivom usmjerenim prema pitanju žene i problematici muke i izloženosti, likovnoj publici pruža rijetku priliku upoznavanja sa slikarstvom ove vrsne grafičarke, rođene Jaskanke (Dol,1945.) koja je umjetničku karijeru te edukativni  i istraživački rad provela u Njemačkoj ( Munchen, Inglostadt), da bi 2013., na brijegu ispod Plešivice izgradila kuću i u domovini nastavila jednako zapaženu umjetničku i izlagački aktivnu prisutnost, nagrađenu brojnim hrvatskim i međunarodnim priznanjima.

Ova dugo očekivana izložba, koja sadrži i kratki dokumentarni film "Rotulos", nastao 2000.godine, u režiji Fabiana Feinera, ostaje otvorena do 12.prosinca. Pokrovitelji izložbe su Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.
J. Š.

TAGOVI | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!