Bajkaonica u Dječjem tjednu

02.10.2019. Teta pričalica Nikolina Luketić, njezin pomagač zmajić Šime i bajke su se vratile na Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

Prva bajkaonica nakon ljetne pauze odigrat će se tijekom obilježavanja Dječjeg tjedna u ponedjeljak 7. listopada 2019., a u sklopu nje mali će ljubitelji priča otkriti odgovore na pitanja: Što je naljutilo važnu caricu i malenu Petru? te Zašto ne smijemo previše gledati televiziju?
Bajkaonica, aktivnost u organizaciji Društva naša djeca, uvodi slušatelje u carstvo pripovijedanja, a namijenjena je djeci od pete do osme godine života. Kao takva ona postaje redovna aktivnost koja će odvijati svakog četvrtog ponedjeljka u mjesecu u 18.00 sati na Dječjem odjelu Knjižnice.
Naglasak u ovome projektu je na pripovijedanju priča i bajki, posebno onih narodnih. Pripovijedanje je aktivnost koja djecu potiče na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, uvodi ih u osebujni svijet mašte u kojemu je sve moguće te ih potiče na stvaranje novih priča. Bajke su idealne za pripovijedanje jer su prepune mudrosti i često kroz svijet bajki djeca dobivaju poticaj za rješavanje svojih strahova i problema.
Pričanjem priča djelujemo na unutarnji svijet slušatelja, obogaćujemo ga i nadopunjujemo.

N.R.

TAGOVI | CZK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!