"Dobri čovjek Bažulek" kao radio drama!

05.02.2020. "Dobri čovjek Bažulek", popularni tekst umjetničkog voditelja našeg Kazališta Nine Škrabea, moći će se poslušati kao radio drama na prvom programu Hrvatskog radija u subotu, 8. veljače u 18:05 sati

Urednica emisije "Radio scena – izbor dramskog programa" u sklopu koje će se emitirati "Bažulek" je Lada Martinac Kralj.
Lucidnu satiru o skromnom malom čovjeku, klobučaru Bažuleku, kojeg sudbina u jednom trenutku počinje bacati od nemila do nedraga po hrvatskom apsurdistanu, Nino Škrabe je ispisao u rimovanim osmercima i stilom koji ga još jednom potvrđuje kao jednog od najznačajnijih hrvatskih komediografa. U glavnoj ulozi i u ovoj verziji "Bažuleka" je Mladen Vasary, glumac koji uz istančani osjećaj za radijski medij nudi bogati komedijski raspon, pa njegov Bažulek postaje simbol otpora malog čovjeka prema brutalnosti raznih sustava i nositelj poruke o pronalasku utjehe.
Vasary je u ovoj radijskoj verziji praćen ansamblom od devet značajnih glumačkih imena: Darko Milas, Iva Mihalić, Alen Šalinović, Tomislav Martić, Marija Kolb, Marija Lešaja, Branko Meničanin, Ana Maras Harmander i Željko Šestić.
Redatelj radijske verzije "Dobrog čovjeka Bažuleka" je Petar Vujačić, ton-majstor Srđan Nogić, a glazbu je skladao Davor Rocco.
"Dobri čovjek Bažulek", Hrvatski radio prvi program, subota u 18:05 sati!

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!