Festival klasične glazbe u Jastrebarskom

31.05.2018. "Jaska art festival" je festival klasične glazbe zamišljen kao manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život, kao i turističku ponudu grada Jastrebarskog, a ove će s godine održati od 5. - 8. lipnja

"Po prvi puta prošle godine podržali smo inicijativu za uspješnom organizacijom projekta "Jaska art festival" s ciljem bogaćenja kulturne ponude našeg grada kroz promociju klasične glazbe široj javnosti, a s obzirom na vrlo dobru posjećenost kao i pozitivne komentare, vjerujem da smo u tome i uspjeli. Upravo to razlog je da nastavimo u istom smjeru razvijati kvalitetne projekte, pa Vas tako i ove godine pozivam da zajedno damo podršku ovom festivalu, izvođačima te pokretačima projekta, a to su naši akademski glazbenici Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić. Dođite na Jaska Art festival i uživajte u koncertima koje smo za Vas pripremili", poručio je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.
Naime, Jaska art festival je festival s kvalitetnim i kreativnim umjetničkim sadržajem koji će zadovoljiti kako ljubitelje klasične glazbe, tako i ljubitelje glazbe uopće. Na programu ovogodišnjeg festivala nastupit će sljedeći umjetnici i ansambli:
•utorak, 5. lipnja 2018. - svečano otvaranje Festivala; Simfonijski puhački orkestar OSRH, amfiteatar dvorca Erdody (kino dvorana u slučaju lošeg vremena); 20:30h.
•srijeda, 6. lipnja 2018. - Zagrebački kvartret & Papandopulo kvartet, franjevački samostan, 20h.
•petak, 8.lipnja 2018. - Acoustic project, crkva sv. Nikole biskupa; 20:30h.
Svi izvođači i ansambli su afirmirani hrvatski umjetnici, u svom polju djelovanja stručnih i virtuoznih interpretacija, koje glazbena kritika i publika ističe kao vrsne izvođače. U svom umjetničkom djelovanju izvode djela velikana svjetske glazbene literature, kao i hrvatskih skladatelja.
Umjetnički voditelji su Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić.
Festival se organizira u suradnji s Gradom Jastrebarsko, Zagrebačkom županijom i Centrom za kulturu Jastrebarsko.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!