Florijan Skok – majstor suptilne komike

09.04.2020. U ovo vrijeme dok kazališne dvorane moraju biti prazne, odlučili smo Vam predstaviti glumice, glumce i suradnike našeg kazališta

Florijan Skok u ulozi Jankića u "Oko jedne hiže" okušao se i kao pjevač

Florijan Skok, sin Deana, legende jaskanskog kazališta, danas je nezaobilazni glumac u svakoj našoj predstavi. Majstor suptilne komike i vrhunske glume "iz drugog plana" "slučajno" je ušetao na jaskansku pozornicu u ulozi jednog od braće Schnellsingera u "O’Kaju" (2011). Došao je "malo pogledati" kako to izgleda na kazališnim probama, a Nino Škrabe je odmah nanjušio da se radi o sjajnom glumačkom potencijalu s izuzetnim smislom za "igru bez lopte". Zamolio ga je da pomogne statirajući u ulozi jednog "tobože" odsutnog glumca, a Floki je odmah na juriš oduševio sve prisutne i zauvijek ostao na daskama koje život znače. Glumom se jedno vrijeme bavila i Flokijeva sestra Gita (posebno uspješno kao Hamlet u "Špeksiru").

Florijan Skok i Fran Filipović kao braća Schellsinger u "O’Kaju"

Floki je igrao Silasa Phelpsa u "Pustolovinama Huckleberryja Finna" (2013), Winstona Dawesa Juniora u "Mary Poppins" (2014), nakon toga briljirao je kao Vratilo te u nizu drugih uloga (fra Lovro, Duh Hamletovog oca, dadilja, Demetrije…) u predstavi "Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir" (2015), u predstavi "Dogodilo se u Betlehemu" (2015) igrao je mudraca Baltazara (na makedonskom) i razbojnika Šamura, doktora Johna Watsona u "Velikoj tajni Sherlocka Holmesa" (2016), Svetog Nikolu u "Tri darodavca" (2017) i Janka Štibuhara u "Oko jedne hiže" (2018). Trenutno se s ostatkom odraslog ansambla Kazališta Škrabe priprema za predstavu "Robin Hood".
Uz to što je glumačka zvijezda, naš Floki je i zvijezda pub kvizova, "Potjere" i showa "Tko želi biti milijunaš", a sad će Vam se sam predstaviti…

Florijan i Mark Krcivoj u "Velikoj tajni Sherlocka Holmesa"

Datum rođenja i mjesto stanovanja.
FLORIJAN: 8. veljače 1995, Jaska
Kad si došao u kazalište i zašto?
FLORIJAN: Došao sam u kazalište 2011. kada sam bio u prvom razredu srednje škole. Hio sam iskusiti nešto novo, okušati se u glumi i na taj način se osloboditi i naći novi hobi.
Čime se baviš osim kazalištem (posao, studiranje, škola, itd)?
FLORIJAN: Završavam studij povijesti – nastavnički smjer na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Što radiš u slobodno vrijeme?
FLORIJAN: U slobodno vrijeme se družim s djevojkom i prijateljima, glumim, igram tenis i badminton te idem na kvizove.
Tvoj najdraži film, glumica, glumac, redatelj?
FLORIJAN: Najdraži filmovi su mi "Pulp Fiction", "Let iznad kukavičjeg gnijezda" i "Odbjegli Django", najdraža glumica Meryl Streep, glumci Joe Pesci i Samuel L. Jackson, filmski redatelj Quentin Tarantino, a kazališni Nino Škrabe.

Florijan u ulozi Julijine dadilje u predstavi "Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir", ispred njega Niko Pavelić u ulozi Julije

Najdraža kazališna predstava i zašto?
FLORIJAN: Najdraža kazališna predstava koju sam gledao mi je "Kauboji" Teatra Exit jer je urnebesno smiješna i savršeno sinkronizirana od početka do kraja, a od onih u kojima sam glumio volim "O’Kaj" jer je ansambl bio ogroman te je predstava bila duga i spektakularna.
Tvoja najdraža uloga i zašto?
FLORIJAN: Jankić u "Oko jedne hiže" jer sam svojim pjevanjem oduševljavao publiku svaki put (ovo je samoironično, op. F. S.).
Najdraža vrsta glazbe i glazbeni izvođači?
FLORIJAN: Najdraža vrsta glazbe mi je rock, a bend Red Hot Chili Peppers.
Koji su tvoji glumački uzori?
FLORIJAN: Cijenim svakog glumca koji daje sve od sebe na svakoj predstavi i žrtvuje se za dobrobit predstave. Što se tiče glumačkog stila, nemam uzora jer smatram da svaki glumac treba imati svoj stil i biti autentičan.

Bankari Dawes u "Mary Poppins" – slijeva Robert Sokač, Dean Skok i Florijan Skok

Voliš li čitati knjige? Ako da, koja ti je najdraža knjiga?
FLORIJAN: Volim čitati, a najdraže knjige su mi "Ćelava pjevačica" Eugenea Ionescoa te cjelokupni opus Daniila Harmsa.
Redatelji i glumci od kojih si najviše naučio?
FLORIJAN: Redatelj od kojeg sam najviše naučio je bez dileme Nino Škrabe od kojeg se mnogo toga može naučiti u svakom razgovoru. On me naučio najvažniju stvar koju glumac mora imati na umu: "Publika je krdo neupućenih." Glumci od kojih sam najviše naučio su svi oni koji s užitkom, predanošću, pozitivnom energijom i strašću igraju svoje uloge.
Pratiš li sport, ako da, koji + za koga navijaš?
FLORIJAN: Pratim sport jako puno, najviše tenis i nogomet. Navijam za Dinamo, a najdraži tenisač mi je Roger Federer.

Otac i sin u životu i u kazalištu – Dean i Florijan Skok u "Oko jedne hiže"

Što tebi znači naše i tvoje Kazalište, slavna jaskanska tradicija već više od 50 godina?
FLORIJAN: Naše Kazalište je mjesto gdje mogu zaboraviti na sve svakodnevne probleme, mjesto gdje se stječu moralne, društvene i emocionalne vrijednosti koje pomažu u osobnom rastu i napretku te mjesto na kojem možeš biti tko god želiš bez da te itko zbog toga osuđuje.
Tvoja poruka osnivaču našeg Kazališta Nini Škrabeu koji je nedavno proslavio 50 godina umjetničkog djelovanja?
FLORIJAN: Moja poruka Nineku: Hvala ti od srca za sve! Nadam se da ćeš nas uveseljavati, usmjeravati, voditi i učiti novim stvarima još dugi niz godina!

Florijan kao plesač (u sredini) u predstavi "Pustolovine Huckleberryja Finna"
Florijan u ulozi razbojnika u "Dogodilo se u Betlehemu" s Deanom Skokom i Anitom Mandić

Tvoja poruka mladim/najmlađim glumcima Kazališta Škrabe?
FLORIJAN: Budite svoji, prihvaćajte kritike kao nešto pozitivno što možete iskoristiti kako bi se poboljšali i zabavljajte se, uživajte i prepustite se radosti dok glumite!
Tvoja poruka gledateljima naših predstava?
FLORIJAN: Poručujem gledateljima da nastave dolaziti na naše predstave u ovako velikom broju kao i dosad. Puno nam znači svaki Vaš pljesak, smijeh i uzdah – bez Vas ne bi ni bilo kazališta!

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!