Gradonačelnik ugostio književnicu Sonju Zubović

07.04.2014. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel primio književnicu Sonju Zubović

Grad Jastrebarsko otkupio je 50 knjiga "Puž Slavek u polju suncokreta" književnice Sonje Zubović koje je prilikom susreta s njom u Gradskoj vijećnici uručio Osnovnoj školi, Dječjem vrtiću i Gradskoj knjižnici kako bi našim najmlađim sugrađanima omogućio da čitaju i odrastaju uz Puža Slaveka,  knjigu koja je polučila izniman uspjeh te je odgojno dragocjena jer ohrabruje i odrastanje one djece koja su drugačija od drugih.

Puž Slavek je topla priča o različitostima u prirodnom svijetu koje su neizbježne i u svijetu ljudi. Raznolikost je naša svakodnevica, stoga je iznimno važno pripremiti male ljude u društvu da nauče različitosti pozitivno primijetiti, razumjeti i prihvatiti, ne umanjujući pri tome ni svoju ni tuđu vrijednost. Ovo je knjiga koja je polučila izniman uspjeh, uz psihologe i logopede knjigu su prepoznali i interlingvisti te je već prevedena na esperanto i biti će predstavljena na Europskom kongresu esperantista u srpnju ove godine. E-knjiga "La Heliko Slavek en sunflora kampo" već je stigla u Japan, Finsku, Francusku, Iran itd.. Kad je već naš domaći autentični puž Slavek dobio vjetar u leđa i krenuo u svijet doista je lijepo da uz njega odrastaju i naša djeca u Jastrebarskom, rekao je prilikom susreta sa Sonjom Zubović gradonačelnik Novosel.

Prijemu kod gradonačelnika prisustvovali su i ravnateljica Osnovne škole Ljubo Babić Sanja Sertić, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Jadranka Stojković i voditelj Gradske knjižnice Predrag Bošnjak.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Sonja Zubović | Zvonimir Novosle

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!