Još jedan uspjeh jaskanskih balerina

22.03.2019. TREPS susreti plesnih grupa ove se godine održavaju po 16. puta, a najbolje koreografije sa susreta nastupit će na Treps Festivalu, među njima su i balerine Baletnog studija Jastrebarsko

Baletni studio Jastrebarsko sudjeluje na TREPS-u od samih početaka, a 2007.godine prvi puta odnosi nagradu za klasični plesni izraz. Od 2010. pa sve do danas redovito ulazi u Treps Festival te osvaja mnogobrojne nagrade. Tako i sada u svojoj jubilarnoj i slavljeničkoj godini Baletni studio Jastrebarsko je prošlog vikenda sudjelovao na natjecanju s 4 koreografije i jedna posebno. Tri u kategoriji klasični balet i jedna koreografija suvremeni ples.

Jaskanski studio tako se predstavio koreografijama: Crvenkapica i vuk, Mačkice i Bolero u baletnoj koreografiji Svetlane Lukić, te All of me po prvi puta u suvremenoj koreografiji mlade i izuzetno talentirane Antonije Juraj. 

Marta Brkljačić nastupila je samostalno s Janom Frkonjom (prva generacija balerina) suvremenom koreografijom: Good morning heartache. To je ujedno i drugi Martin samostalni nastup kao koreografkinje. 

Na TREPSU su sudjelovale 32 grupe i oko 300 –tinjak plesača iz cijele Hrvatske. Iz jaskanskog studija bilo je ukupno 11 balerina koje su na najbolji mogući način prezentirale Baletni studio Jastrebarsko.
-Nastup na TREPSU ujedno nam je bio i generalna proba za skorašnje natjecanje na Međunarodnom natjecanju DANCE FEST POREČ, koje će ujedno biti i prava provjera znanja i plesnog umijeća između 4.000 plesača iz oko 20-tak država", rekla nam je voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko Svetlana Lukić.

BSJ

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!