Kazalište Škrabe u Donjoj Kupčini

25.09.2019. U nedjelju 22. rujna ansambl Kazališta Škrabe oduševio je prepunu dvoranu društvenog doma u Donjoj Kupčini svojom hit predstavom "Oko jedne hiže" autora i redatelja Nine Škrabea

 Jaskanci kazalištarci ponovno su s radošću nakon 29 godina gostovali u nekad po broju stanovnika drugom naselju bivše općine Jastrebarsko. Godine 1990. predstavili su se u istoj dvorani svojom omiljenom božićnom predstavom "Sveta obitelj u razbojničkoj spilji" istog autora i redatelja, a od tadašnjeg ansambla među izvođačima se i sada našao Dean Skok, a kao šef tehnike Želimir Hrković. 

Predstava "Oko jedne hiže" zatvorila je posljednjeg dana ljeta atraktivnu i lijepo osmišljenu manifestaciju "Rodino ljeto u Kupčini" u organizaciji Turističke zajednice općine Pisarovina i Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije. Među ljubaznim domaćinima, uglednim uzvanicima i dragim gostima koji su došli na predstavu našli su se i pisarovinski načelnik Tomo Kovačić, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar, ravnateljica karlovačkog kazališta Zorin dom Irena Božičević s majkom Ljiljanom, rođenom Jaskankom iz obitelji Marjanović, kupčinski župnik velečasni Franjo Ćuk, ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije Tatjana Masten Milek, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, direktorica pisarovinske Turističke zajednice Ivanka Rogić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Općine Klinča Sela Gordana Juranko, predsjednik Žumberačkih Uskoka iz Sošica Milan Radić, veliki prijatelj Kazališta Škrabe i član jaskanskog Ogranka Matice hrvatske Drago Grbiniček sa suprugom Zdenkom i mnogi drugi, a uz brojne Kupčince i mnogi gledatelji iz okolnih naselja pisarovinskog, klinčaselskog i jaskanskog kraja.

Brojni gledatelji gromoglasnim pljeskom i burnim odobravanjem ispratili su nastup izuzetno raspoloženih i za igru motiviranih jaskanskih glumaca, kojima su se na kraju pridružili u završnom songu. Nakon predstave na prigodnom domjenku nastavilo se druženje domaćina, izvođača, gostiju i gledatelja. Voditeljica Kazališta Škrabe i predsjednica jaskanskog Ogranka Matice hrvatske Klementina Škrabe te njezini najbliži suradnici Nino Škrabe i Želimir Hrković iskoristili su priliku za mnoge korisne razgovore o budućoj razgranatoj djelatnosti jaskanskog kazališta i Matice u susjednim prijateljskim općinama, gradovima i naseljima.
Predstava "Oko jedne hiže" na krilima kupčinskih roda uskoro leti dalje jer su nakon izvrsnih nastupa u Pribiću i Donjoj Kupčini uslijedili pozivi sa svih strana.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!