Lipanjska krijesnica-završna produkcija Kazališta Škrabe

17.06.2019. Kazalište Škrabe završilo je izuzetno uspješnu sezonu 2018/2019. veselim programom pod nazivom "Lipanjska krijesnica"

Program je započeo igrokazom "Svratište Ujke Palčića" umjetničkog voditelja Kazališta Nine Škrabea kojeg su izveli najmlađi glumci, predškolci, uz pomoć već iskusnih Tare Terihaj, Igora Birača i Nije Kupina. Nakon njih brojne glumice i glumci Kazališta Škrabe, učenici osnovne škole, pokazali su svojim roditeljima, braći i sestrama koliko su kreativni i talentirani kada dobiju priliku sami osmisliti svoj kazališni nastup. Bilo je tu pravih malih igrokaza, glume, pjevanja, plesa i gimnastike, a sve je završeno podjelom diploma i zasluženim partyjem.

Predstave Kazališta Škrabe, glazbeni spektakl "Zemlja Čudesa" i hit-predstavu odraslog ansambla "Oko jedne hiže", vidjelo je u sezoni 2018/2019. više od 3000 gledatelja. "Zemlja Čudesa" odigrana je i u Zagrebu u sklopu Festivala kršćanskog kazališta, a "Oko jedne hiže" kreće uskoro na gostovanja. U radu Kazališta sudjelovalo je 80-ak glumica i glumaca od 3 do 60 godina, a uz glumu, u kazalištu su se bavili pjevanjem, plesom i scenskim pokretom. Kazalištarci su nastupali na poetsko-glazbenim programima u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, a osmišljeni su i izvedeni uspješni programi "Božićna prskalica", Kazališni Bal pod maskama, igrokaz "Cvijeće priča", Proljetni recital, kao i nastupi na manifestaciji Cvjetna Jaska te na Sajmu mogućnosti u Klinča Selu. Mladi jaskanski glumci gostovali su i u predstavi "Kradljivac vremena" u Zagrebu, u organizaciji Studija Lepeza. Povodom Svjetskog dana kazališta odigrane su predstave u dobrotvorne svrhe, za pomoć kod liječenja bolesne djevojčice Lucije Seničić. Glumice i glumci sudjelovali su i na radionici kreativnog pisanja i otvorenju prve jaskanske Besplatne male knjižnice u sklopu programa "Vrelo zavičaja" koji provodi Kreativni studio Zvrk.

Glumice, glumci i tehnička ekipa Kazališta Škrabe itekako su zaslužili svoj ljetni odmor, a sredinom srpnja organizirat će već treću godinu zaredom Ljetni kamp Hawk City, koji djeci i mladima iz Jastrebarskog i okolice pruža kreativno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena usred dugog toplog ljeta i školskih praznika.


foto: Dominik Sečen

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!