Predstave Nine Škrabea dostupne online!

30.03.2020. Zagrebačko kazalište KNAP odlučilo je gledanje nekih svojih popularnih predstava omogućiti online, a među njima su i tri predstave autora Nine Škrabea

Iz udobnosti svoga doma sada možete gledati predstave "Malo morgen", "Koltovi generala Pattona" i "Dobri čovjek Bažulek", za sve tri predstave režiju potpisuje Georgij Paro, a u svima igra legenda hrvatskog glumišta Mladen Vasary.
Predstava "Malo morgen" premijerno je izvedena u prosincu 2015, a uz Mladena Vasaryja u njoj nastupaju Žarko Potočnjak, Željko Duvnjak, Tomislav Martić i Nancy Abdel Sakhi. Radnja predstave, inspirirane Gogoljevim "Kartašima" i evergreenima Ive Robića, smještena je u Opatiju bajnu, a njezini su junaci petero osebujnih kartaša i prevaranata. Predstava je puna lukavih zapleta i neočekivanih raspleta i daje nam upute kako preživjeti u ovom varljivom i lažljivom svijetu. Nitko nije onakav kakav se čini i ništa nije onakvo kakvim se čini. Pogledati je možete na ovom linku:
https://www.youtube.com/watch?v=LhbKl0HkN1A&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0FQAakWSOUM9MAMak7dLGMKV5j4dc7sOEMBRL6M-wAExx2gRUsAHo8cz4
"Koltovi generala Pattona" premijerno su izvedeni u prosincu 2016, a radi se o omnibusu sastavljenom od četiri dijela kritičkog, maštovitog i grotesknog prikaza hrvatske današnjice, naših mentaliteta i naše (ne)tolerancije. Četiri priče sudbinski povezuju tajanstveni, misteriozni koltovi legendarnog američkog generala Georga Pattona, junaka Drugog svjetskog rata. U "Koltovima" čak 16 uloga glume dva glumca i dvije glumice, Tomislav Martić, Mladen Vasary, Ana-Marija Percaić i Sunčana Zelenika. Predstavu možete pogledati ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=Dlor_9rHo-o&fbclid=IwAR2ci8gU-5RodrmyAYAXb-_LCIuS7m5pxyOA8u_IOb-yGYCbCkIcFW-BgKA.
Predstava "Dobri čovjek Bažulek" posljednja je režija jednog od najboljih hrvatskih kazališnih redatelja svih vremena, Georgija Para, a premijerno je izvedena u Zagrebu u prosincu 2017. te u veljači 2018. u Karlovcu. Radi se, naime, o koprodukciji zagrebačkog Kazališta KNAP i karlovačkog Zorin doma. Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve svoje račune. Sve dok se jednoga dana ne nađe u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije... Uz Mladena Vasaryja u predstavi glume Ana-Marija Percaić, Giulio Settimo, Nino Pavleković i Iva Šimić, a pogledati je možete ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=iiGCA4qkXjE&fbclid=IwAR2tfOJtkjMNFsV77K7AD6w30XVxveCRnO4E_ssvKPcol4Ii_xdcz1FH13A

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!