Umjetnost na svili Milke Prodanić

30.03.2019. U četvrtak, 28.ožujka u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko otvorena je nesvakidašnja likovna izložba autorice Milke Prodanić, pod nazivom "Umjetnost na svili"

Zanimljivost slika je  rijetko viđena tehnika  slikanja na svili, u izuzetnoj kolorističkoj ekspresivnosti.

Oslikavanje svile je drevna, složena i teška tehnika, kojom se povjesničarka umjetnosti i profesorica Milka Prodanić bavi preko tri desetljeća, izlažući na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.
Izložba prikazuje tri autorska ciklusa, u kojima umjetnica na više nivoa istražuje susret kista, boje i finoće svile, čija je struktura, sjaj i finoća sastavni oblikovni element slike.

-Radim intuitivno, u mojim slikama je moj duh, srce, um i ruke. To je igra života koj ovaj put o svilenoj niti ovisi. Poznata kritičarka umjetnosti Gorka Cvajner rekla je , " To je slikarstvo gdje doživimo dah kista i putovanje kapi", rekla je posjetiteljima prilikom otvorenja autorica izložbe Milka Prodanić.

O slikarstvu Milke Prodanić govorila je na otvorenju izložbe kustosica jaskanskog muzeja Jelena Škrabe, ravnateljica Centra za kulturu Nikolina Ribarić zahvalila joj je što je svojim slikama na kratko oplemenila prostor galerija, a zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar potom je izložbu proglasio otvorenom.
Ova proljetna izložba savršeno se uklopila u galerijskom koncept posvete ženskom likovnom pismu, a ostati će otvorena do 19.travnja.

I.K.

TAGOVI | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!