"Zemlja Čudesa" Kazališta Škrabe oduševila zagrebačku publiku

29.05.2019. Na zagrebačkom Svetom Duhu održan je od 23. do 26. svibnja peti Festival kršćanskog kazališta

"Zemlja Čudesa" u Zagrebu

Festival se odvijao u Dvorani svetog Franje u organizaciji Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca. Izvršni organizator bio je Veritas - Glasnik svetog Antuna Padovanskog.
U četiri festivalska dana odigrano je pet predstava i jedan oratorij, održane su dvije večeri posvećene velikanima hrvatske kulture (Rajmund Kupareo i Viki Glovacki), a organizirana je i kazališna radionica za vjeroučitelje i odgojitelje. U programima je sudjelovalo više od 130 izvođača, a pratilo ih je oko 500 gledatelja.

Cvjetni prizor u Zemlji Čudesa
Glavni junaci Zemlje Čudesa u Zagrebu (slijeva): Igor Birač, Hena Pavičić, Dorian Rodić, Jana Valečić i Marko Brajak

Na otvorenju Festivala, u četvrtak, 23. svibnja, njegov ravnatelj fra Vladimir Vidović, naglasio je važnost kršćanskih utjecaja na razvoj zapadne kulture i umjetnosti te zahvalio svima koji svojim djelovanjem doprinose tom razvoju. Nakon toga je renomirani Ansambl Kolbe izveo popularni mjuzikl "Svetac svega svijeta" Nine Škrabea i Branka Barduna. I opet se tražila ulaznica više, a ansambl je izvrsnom izvedbom, na čelu s Markom Dumančićem u ulozi svetog Antuna, ponovno osvojio publiku, željnu radosti i prave duhovnosti.

Ansambl predstave nakon uspješne izvedbe u Zagrebu u društvu ravnatelja Festivala fra Vladimira Vidovića (skroz lijevo)

Ansambl Kazališta Škrabe nastupio je na Festivalu u nedjelju, 26. svibnja. Njihova predstava "Zemlja Čudesa" Nine Škrabea u režiji Klementine Škrabe oduševila je prepunu festivalsku dvoranu i osvojila, kako prenosi agencija IKA, "svojim šarenilom, humorom, glazbom, plesom i dramskom igrom" nazočne gledatelje koji su burnim pljeskom i glasnim odobravanjem pratili predstavu. Među brojnim gledateljima, od kojih su većinu činila razdragana djeca, našli su se i akademik Stjepan Damjanović sa suprugom, ugledni televizijski urednik i redatelj Miro Mahečić (rodom iz Volavja), ravnatelj festivala Vladimir Vidović, članice Festivalskog odbora Miriam Mary Brgles i Ozana Iveković, novinarka Matea Vidulić te članovi Ansambla Kolbe na čelu s obitelji Bardun (Sanja, Iva, Branko). Svi su oni nakon predstave od srca čestitali jaskanskim kazalištarcima na odličnoj predstavi, a domaćini, franjevci konventualci, počastili su ih izvrsnom pizzom i sokovima.

Jaskanski glumci odmaraju se nakon uspješne predstave u Zagrebu
ake snage "Zemlje Čudesa" Kazališta Škrabe u Zagrebu (slijeva): Grafička urednica Kristina Cvitanović, redateljica Klementina Škrabe, autor Nino Škrabe, kostimografkinja Maria Špikić i majstorica scene Margareta Škrabe

Posebnu radost Jaskanci su doživjeli prigodom unošenja kulisa i kostima u autobus, kada su ih prolaznici na ulici pozdravljali povicima: "Bili ste sjajni! Dođite nam opet!" Nakon toga se brojna ekipa Kazališta Škrabe, sastavljena od šezdesetak velikih, malih i najmanjih članova, puna srca i pune duše uputila prema svojoj voljenoj Jaski.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!