Nordijsko hodanje, pješačenje i trčanje na Ljetu u Jaski

27.06.2019. Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije organizira u povodu Ljeta u Jaski 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Zagrebačkoj županiji

Na navedenom festivalu očekuje se veliki broj sudionika te su svoj dolazak najavili klubovi prijatelji iz Samobora, Karlovca, Zagreba, Varaždina i Opatije. Svi sudionici će imati priliku hodati na stazama u tri dužine: 10km, 7km i 3km, te je za njih organiziran i prigodan zabavni program.
Gosti ovog festivala, nakon hodanja, imat će priliku uz turističko vođenje i razgledavanja grada upoznati povijest Jaske. Ova manifestacija se održava u sklopu nacionalnog projekta Živjeti zdravo – hodanjem do zdravlja koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Isti dan će se održati tradicionalni Humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju. Ovaj ultramaraton počinje u 12:00 sati i traje do 18:00 sati, a trči se ili hoda u krugu Parka u dužini od 800 metara. Ova aktivnost nema natjecateljski karakter, a kao i prethodnih godina ima humanitarni predznak, i ove godine svi sudionici će pridonijeti jednom humanom činu, prikupljanju novca za djecu s poteškoćama u razvoju.
Pozivaju se svi zainteresirani hodači, trkači, sportaši i rekreativci da se pridruže ovim događanjima te budu dio ovih sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Mladen Budinšćak

TAGOVI | Jastreb extreme

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!