PORAZ JASKE NA JESENSKOM STARTU

02.09.2019. Nogometaši Jaske doživjeli su u 1. kolu Prve županijske nogometne lige Zapad poraz u samoborskom gradskom naselju Klokočevcu, a domaćini su zasluženo slavili s 3:1

Prema riječima trenera Jastrebova Damira Katovčića njegovi nogometaši igrali su u prvom poluvremenu loše i mlitavo pa su poduzetni i borbeni Klokočevčani poveli s 1:0 zgoditkom Josipa Beljaka iz 38. minute. U drugom dijelu Jastrebovi su zaigrali znatno bolje pa su čak propustili i neke povoljne prilike. U 71. minuti suci su grubo oštetili Jasku. Jedan od domaćih napadača vidljivo je igrao rukom, a lopta se potom od njegove ruke odbila u ruku obrambenog igrača Jaska. Tada je pomoćni sudac zatražio od glavnog suca da pokaže na bijelu točku i ovaj je njegovo reklamaciju na opće čuđenje uvažio. Sudački poklon iskoristio je Marko Beloša i doveo „klokane“ u vodstvo od 2:0. Jastrebove je taj neshvatljivi sudački previd presjekao pa im je Marko Penić u 80. minuti zabio i treći gol. Utješni pogodak za modrobijelu momčad postigao je u 88. minuti prekrasnim udarcem iz slobodnog udarca njihov najbolji strijelac, „zdihovački Jastreb“ Josip Jurinić.
Trener Katovčić ističe kako je u Klokočevcu bilo očito da njegovi nogometaši nemaju dovoljno snage što je posljedica nedostatka pravih priprema. Radi se naime o dragovoljcima koji boje Jaske brane isključivo iz ljubavi prema svojem klubu, gradu i nogometu. No, ta medalja ima i drugu, negativnu stranu jer se onda tim stopostotnim amaterima ne može previše zamjeriti ni prigovoriti kad se prekasno, pred sam početak natjecateljske sezone vrate s godišnjih odmora i školskih praznika. Popularni „Ket“ šalje nakon nedjeljnog poraza i jednu pozitivnu poruku. Povratak Mladena Nežića na vrata njegovog matičnog kluba, s kojim se 2011. okitio i šampionskim naslovom, predstavlja značajan dobitak za najstarije jaskansko sportsko društvo. Momčad je dobila komandanta obrane koji je i u Klokočevcu u nekoliko navrata sjajno reagirao.
Boje Jaske u Klokočevcu su branili: Mladen Nežić, Antonio Smičiklas, Florian Pintarić, David Luka Gornik, Viktor Šimanović (kapetan), Patrik Cipovec, Tomislav Tandarić, Josip Cuković (Tomislav Nad), Josip Jurinić, Karlo Novosel, Gabriel Koluder (Tomislav Šerić).
Jaskanci već u srijedu, 4. rujna, imaju priliku za ispravak lošeg početka. Tada se igraju utakmice 2. kola, a Jastrebovi gostuju u svetonedeljskom gradskom naselju Orešju. Utakmica Sloga SUZA-Jaska počinje u 17.30.

Rezultati 1. kola Prve županijske nogometne lige Zapad

Mladost (Luka) - Sava (Drenje) 3:2
Vrh (Kraljev Vrh) - HNK Tigar Rakitje 0:0
Bregana - Mladost (Kraj Donji) 7:1
GNK Sveta Nedelja - Sloga SUZA (Orešje) 3:1
Jamnica (Pisarovina) - Zrinski (Farkaševac) 4:1
Pušća - Bestovje 3:3
BSK (Brdovec) - Mladost (Klinča Sela) 4:3
Klokočevac - Jaska 3:1

Parovi 2. kola

Srijeda, 4. rujna, 17.30 sati

Sloga SUZA - Jaska
Mladost (KS) - Klokočevac
Bestovje - BSK
HNK Tigar Rakitje - Pušća
Zrinski - Vrh
Mladost (KD) - Jamnica
Sava (D) - Bregana
GNK Sveta Nedelja - Mladost (L)

N.Š.

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!