Uspješni vozači Motocross kluba Jaska

09.07.2020. Vozači Motocross kluba Jaska bili su uspješni na utrkama u Novoj Rači, Jaski i Krašiću

Antonio Kossi na postolju s vijencem kao prvi u klasi 1000 cestovne moto utrke u Križevcima

U Novoj Rači nastupili su u disciplinama Oldtimer moto utrke, u skuterima u supermoto, te po prvi puta u povijesti u disciplini mini moto. U oldtimer moto utrkama Marjan Frageš je u klasi 2 zauzeo drugo mjesto, drugi je bio i Krešo Lovrić u klasi 9.
Nažalost Željko Tkalčević, prošlogodišnji prvak Hrvatske u klasi 7, ove godine i na drugoj utrci nije imao sreće sa svojim motorom. Motocross klub Jaska je zauzeo 8 mjesto, a Jaska Mladina team 4. mjesto.
Kod skutera u klasi 50, Marin Gros je zauzeo treće mjesto, a u klasi open Marko Gereš drugo mjesto. Klub je osvojio drugo mjesto, a Jaska Mladina Team je bio najuspješniji.
U disciplini supermoto dominirali su vozači jaskanskog kluba. Tako je Marin Gros zauzeo prvo mjesto, a Antonio Kossi prošlogodišnji prvak Hrvatske bio je 6. samo s jednom vožnjom. Klub je osvojio prvo mjesto, a Jaska Mladina Team je bio najuspješniji.
U disciplini mini moto, koja se inače po prvi puta boduje za HMS Otvoreno Prvenstvo Hrvatske, Ranko Soldat zauzeo je treće mjesto, a Tin Podpečan Vehovec se nije uspio kvalificirati. Klub je osvojio drugo mjesto, a najuspješniji je bio kod timova Jaska Mladina Team.
U organizaciji Motocross kluba Jaska u Jastrebarskom i na Mladini održano je HMS Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Moto slalomu, te u Moto rally-u pod nazivom DOLINOM KARDINALA. Po prvi puta jedan ispit spretnosti održan je Jaski na Strossmayerovom trgu.
U disciplini Moto slalom prvi Jaskanac koji je nastupio za jaskanski klub bio je Ivan Karlo Pintar u klasi 1 i zauzeo treće mjesto. Marin Gros mlađi, inače prošlogodišnji prvak Hrvatske je pobjednik u klas 2,1, a u klasi 3 osvojio je drugo mjesto, dok je Marin Gros stariji bi drugi u klasi 2.1. Klub je osvojio drugo mjesto isto kao Jaska Mladina Team.
U moto rally-u Jaskanci su nastupili samo u klasi jedan u kojoj je Marin Gros mlađi osvojio prvo mjesto, Marin Gros stariji treće, a Ivan Karlo Pintar četvrto mjesto. Klub je u moto rally-u osvojio drugo mjesto, isto kao i Jaska Mladina Team.
Jaskanski klub koji je prošle godine proglašen i klubom godine u Hrvatskom motociklističkom savezu, u subotu 11. srpnja na Mladini od 13 sati organizator je HMS OTVORENOG PRVENSTVA HRVATSKE U disciplini Trial.
Jaskanci i tu očekuju od svojih vozača dobre rezultate.

I.L.

TAGOVI | Motocross klub Jaska

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!