Počinju radovi u donjem dijelu Jaske

03.11.2019. Sredinom tjedna kreću radovi u okviru projekta Naša voda, naša budućnost na samom ulazu u Jastrebarsko

Kanalizacijske cijevi polagat će se u trup ceste D1 u dužini od oko 1,4 kilometra, a obuhvatit će dio ulice Trešnjevka i cijelu Ulicu dr. Franje Tuđmana do samog centra, odnosno križanja s Ulicom Zrinsko-Frankopanskom. Predviđeno je da će radovi ukupno trajati do srpnja 2020.
S obzirom na širinu prometnice, radovi će se odvijati na dva načina. Od početka gradilišta pa do Ulice Ante i Davida Starčevića radovi će se odvijati uz kontinuirano odvijanje prometa po dvjema trakama koje će biti stvorene reorganizacijom profila ceste te označene privremenim oznakama žute boje. Dionice će biti promjenjive dužine kako poslovni subjekti, pretežito trgovine, ne bi bili blokirani u svom radu. I benzinska postaja bit će potpuno u funkciji jer će se naizmjenično zatvarati dio ulaza i izlaza. Kod Konzuma će se koristiti i prilaz iz Ulice Josipa Resteka. Privremeno će se izmjestiti i dio pješačkih prijelaza te autobusna postaja, a na određenim dijelovima prometnice koristit će se i gradilišni semafor.
Od Ulice Ante i Davida Starčevića do centra, odnosno raskrižja s Ulicom Zrinsko-Frankopanskom, radovi će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem prometa po slobodnoj traci uz regulaciju gradilišnim semaforom.
Svim građanima u zoni radova zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.
Projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72 posto neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. Ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d.o.o.
Dodatne informacije o projektu možete pronaći na internetskoj stranici nasavoda.hr.

Maja Gradišar Perotić

TAGOVI | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!