Prva radionica u sklopu projekta "4 godišnja doba"

23.01.2020. Vježbanjem uz stručno vodstvo te razgledom Gradskog muzeja Jastrebarsko, jučer je stotinjak umirovljenika sudjelovalo je u provođenju prve radionice u sklopu EU projekta "4 godišnja doba"

Naime, projektom „4 godišnja doba“ želi se pružiti podrška i poticaj starijim osobama da usvoje i zadrže zdrave navike kako bi se spriječio nastanak i razvoj bolesti. Nadalje, provedbom aktivnosti projekta poticat će se zdravi način života i prevencija najčešćih i tipičnih bolesti. U sklopu projekta biti će organizirane 4 edukacijske tribine o prevenciji kroničnih bolesti i ozljeda kod starijih osoba izravno povezano sa određenim godišnjim dobom, te 4 rekreativne aktivnosti kroz godišnja doba u trajanju od 4 dana. Predviđena je i nabava opreme-štapova za nordijsko hodanje te izrada Internet i Facebook stranice projekta. Aktivnostima projekta biti će obuhvaćeno ukupno 350 sudionika.
Tako su u srijedu, a u sklopu prve rekreativne radionice, sve zainteresirane jaskanske osobe treće životne dobi, uz njihove goste iz Zagreba, uz stručno vodstvo imali priliku besplatno vježbati na Centrali, kao i sudjelovati u obilasku Gradskog muzeja.

Stotinjak umirovljenika na početku je pozdravio, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, zamjenik Stipe Bučar koji je naglasio kako Grad kontinuirano vodi brigu o osobama koje su ovaj grad stvarale te je isto tako izrazio veliko zadovoljstvo na izuzetno dobroj suradnji između jaskanskih umirovljenika i Grada. Također, istaknuo je da veliku podršku daju i Sportska, kao i Zajednica kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarskog te tako našim umirovljenicima tijekom cijele godine osiguravaju kvalitetne sadržaje u našem gradu.

Sljedeća radionica u sklopu projekta predviđena je 9. svibnja 2020. godine.
Projekt Matice umirovljenika Grada Zagreba vrijedan 499.900.00 kn, Grad Jastrebarsko provodi sa partnerima Maticom umirovljenika Hrvatske te Sveučilištima u Zagrebu (PBF i KF).
Projekt se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Udruga umirovljenika Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!