Vatrogasci uspješno predstavili svoje društvo

03.07.2018. Dan otvorenih vrata Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko i ove godine je više nego ispunio očekivanja svih prisutnih, ali i vatrogasaca

 U prepunom Perivoju dvorca Erdödy u sklopu manifestacije „Ljeto u Jaski“ jaskanski vatrogasci su prezentirali svoj rad i aktivnosti, ali su i cijeli dan proveli u društvu naših najmlađih sugrađana koje su kroz vatrogasne igre uveli u svijet vatrogastva. 

 Pokaznom vježbom pod nazivom „Cesta nije pista“ demonstrirano je spašavanje unesrećene osobe iz automobila u prometnoj nesreći te je skrenuta pozornost građana na opasnosti neodgovornog ponašanja na cestama. Međutim, najgledanija vježba bila je gašenje požara ulja u kuhinji. Posjetioci su sa zanimanjem gledali što se događa ako zapaljeno ulje pokušate ugasiti vodom. Cijeli dan su vatrogasni kamioni bili otvoreni za znatiželjne građane, a gledajući i isprobavajući vatrogasnu opremu moglo se isprobati kako je to na intervencijama nositi opremu tešku preko 40 kilograma.

Na jezeru u Perivoju je održano i natjecanje u veslanju sa spasilačkim čamcem u kojem je pobijedila ekipa iz Samobora.
Podrška građana i broj zainteresiranih posjetitelja samo je poticaj jaskanskim vatrogascima da nastave sa svojim aktivnostima i radom.

Goran Batušić, Zapovjednik DVD-a Jastrebarsko ovom je prilikom istaknuo kako jaskanskim vatrogascima bez obzira na dobrovoljnu bazu ne ponestaje želje i volje za radom, a ovakve manifestacije daju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko samo dodatan poticaj.

Leon Bastašić

TAGOVI | DVD Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!