20 godina baleta u Jaski

07.05.2019. Baletni studio Jastrebarsko ove godine obilježava vrijednu obljetnicu, 20 godina postojanja i uspješnog rada


Male, i one malo veće jaskanske balerine i njihova voditeljica i iznimna baletna pedagoginja Svetlana Lukić postale su u pravom smislu riječi zaštitni znak našega grada.

Dvadeseta obljetnica obilježena je u sjajnoj atmosferi uz izložbu slika s velikih natjecanja gdje su jaskanske balerine osvajale najprestižnije nagrade. Potom je održana video projekcija presjeka dvadeset godišnjeg rada Baletnog studija koji je od 1999. pa do 2011. djelovao pod okriljem Centra za kulturu Jastrebarsko, a od 2011. samostalno kao udruga. 

Dok su se balerine pripremale za nastup, posjetitelji su mogli razgledati novo postavljenu vitrinu u Centru za kulturu sa svim nagradama i peharima osvojenim na raznim natjecanjima. Za ovu priliku velika dvorana Centra za kulturu bila je premalena za sve koji su htjeli pogledati kratke plesne točke jaskanskih balerina.

Predstavile su se sve dobne skupine, od onih najmlađih, koje su ove godine po prvi puta osjetile čari baletnog plesa, pa do onih najstarijih koje su Jaski podarile niz prestižnih nagrada. 

Međutim, najveća zasluga što je Jaska postala grad baleta pripada Svetlani Lukić, koja se punih 20 godina nesebično daje i predano radi kao da je oduvijek znala da će ovo biti njezina životna misija. Na svemu joj je zahvalio jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel uručivši joj posebnu Zahvalnicu za izniman doprinos u razvoju kulture, plesa i baletne umjetnosti u Jastrebarskom.

Ona je pak Gradu u znak zahvale za veliku podršku svih ovih 20 godina poklonila prekrasnu sliku renomirane umjetnice i akademske slikarice Milade Lipčikove Plavčić.

O Svetlani Lukić već smo puno toga napisali, ali koliko god toga rekli uvijek je premalo. Ona je jednostavno neponovljiva. Radost njenih balerina, njihovih roditelja i ljubitelja baleta u Jaski, njoj je najveća inspiracija. I stoga, za kraj reći ćemo samo: "Vidimo se za pet godina na srebrnom jubileju"!

Ivica Krčelić

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!