20 godina baleta u Jaski

22.10.2019. Oduševljena publika velikim je pljeskom ispratila svaku točku programa u povodu 20 godina Baletnog studija Jastrebarsko, održanog u subotu 19. listopada u jaskanskoj glazbenoj školi

Bila je to doista večer za pamćenje koju je Jaski još jednom pripremila neponovljiva Svetlana Lukić, voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko kojoj je Jaska prirasla srcu i njezin je drugi dom, jer veliki dio svoga vremena posvećuje malim i velikim jaskanskim balerinama. Ove godine u povodu 20 godina uspješnog rada, svoje je učenice nagradila plaketom za dugogodišnju posvećenost Baletnom studiju Jastrebarsko.

 Sve njih, ali i brojnu publiku nagradila je i prekrasnim programom kratkih baletnih točaka na malom podiju velike dvorane Glazbene škole Jastrebarsko. U prvom dijelu programa nastupile su mlade i talentrine balerine od kojih se još puno očekuje, a sve su na neki način vezane uz Baletni studio Jastrebarsko. Prva je nastupila ona najmlađa, talentirana Antonija Juraj od koje Svetlana puno očekuje, a potom  dvije mlade balerine u usponu, Katarina Bužić i Laura Đud.

I njihov je talent prepoznala Svetlana Lukić, žena koja s toliko ljubavi i predanosti već punih 20 godina dolazi u Jastrebarsko i svoje veliko baletno znanje prenosi malim Jaskankama, na čemu joj zaista treba čestitati.

U glazbenom intermezzu, jer ovo je bila večer baleta i glazbe u kojoj je na najbolji mogući način pokazana ta velika sinergija Baletnog studija i Glazbene škole, nastupile su mlade balerine, ali i polaznice glazbene škole, Paula Golub i Antonija Juraj na violini, a zatim i mlada sopranistica, izuzetno talentirana Ljubica Nikolić, uz klavirsku pratnju profesorice Elizabete Skobe. Bio je tu i neizostavni kvartet saksofona pod vodstvom Gorana Jurkovića, po kojem je jaskanska škola već nadaleko poznata. 

Nakon glazbenog intemezza uslijedila je prava baletna poslastica u kojoj od malih gradova u Hrvatskoj očito samo Jaska može uživati zahvaljujući Svetlani Lukić. Naime, uslijedio je nastup solista i prvaka baleta zagrebačkog HNK-a. Baletnu čaroliju otvorila je Anamarija Marković, nastavila je sjajna Natalija Kosovac, a potom prekrasan i provjereno odličan par, Iva Vitić i Guilherme Alves Gameiro. Za kraj, veličanstvena "labudica" Edina Plačanić, čiji nastup Jaskanci uvijek željno iščekuju. Edina ih je i ovoga puta svojim nastupom oduševila, a za nagradu uslijedio je buran i dugotrajan aplauz.

Nakon svečanog programa uslijedilo je druženje publike i izvođača, a za ovakve prigode u Jasku dolaze i poznata imena zagrebačkog kulturnog i baletnog miljea. Bilo je lijepo ponovo u Jaski vidjeti Dinka Bogdanića, ili pak Astrid Turinu, baletnu zvijezdu 70-ih godina. Uglavnom u dvije riječi, večer za pamćenje.

I za kraj, pred jaskanskim balerinama i Svetlanom Lukić, je veliki posao. Za kraj studenog i početak prosinca pripremaju još jednu premijeru Orašara, najljepšeg i najpoznatije božićnog baleta. Poželimo im puno uspjeha.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!