40 godina Srednje škole Jastrebarsko

02.03.2018. Svečanom akademijom održanom danas u Domu kulture, Srednja škola Jastrebarsko proslavila je 40. godišnjicu samostalnog rada

Inicijativa da i Jaska ima srednju strukovnu školu potekla je sedamdesetih godina prošloga stoljeća od tadašnjega udruženja obrtnika u našemu gradu. Naime, predsjednik tadašnjeg Udruženja  Ivan Puhar,  partnere za ovu ideju pronašao je u Samoboru gdje je tamošnju srednju školu vodio Jaskanac Velimir Wintersteiger.

Odmah potom, 1974.  u Jaski, u prostoru škole na Centrali, s radom su počela dva područna odjeljenja elektro-metalske struke samoborskoga Srednjoškolskog centra. Četiri godine kasnije, 1. ožujka 1978. škola se osamostalila, a njezin prvi ravnatelj bio je profesor Goran Magaš. Srednju školu Jastrebarsko danas polazi 418 učenika u osam razreda gimnazije, četiri razreda ekonomskog usmjerenja, tri razreda prodavača i tri razreda strojarske struke (automehaničari i instalateri grijanja i klimatizacije), naglasila je u svom pozdravnom govoru ravnateljica škole Đurđica Lončarić.

-Vodimo brigu o znanju i osobnosti naših učenika i zato smo ponosni na sve uspjehe naše škole i niz naših projekata. Zajednički cilj naših zaposlenika je pronaći i motivirati vrijedne učenike, rekla je Đurđica Lončarić. Uz izvanredne uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima gdje jaskanski srednjoškolci redovito osvajaju najveća priznanja, ravnateljica je posebno uspješnim projektom škole istaknula  GESTA-u, koja je prije četiri godine proglašenu najboljim kreativnim i inovativnim edukacijskim programom u Hrvatskoj.

Škola ima odličnu suradnju s Udruženjem obrtnika Jastrebarsko i Obrtničkom komorom Zagreb koja će se nastaviti i u budućnosti, istakao je ovom prilikom predsjednik jaskanskog Udruženja obrtnika Stipe Bučar kojem je ravnateljica škole za ovu priliku uručila i posebnu zahvalnicu.

Prisutne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat koji je ravnateljici škole predao posebnu Zahvalnicu za 40 godina uspješnog rada, s željom da se dobra suradnja Grada i škole nastavi i u budućnosti.

U ime osnivača škole,  Zagrebačke županije, svečanosti je prisustvovala  zamjenica župana Nadica Žužak. Zahvalila je zaposlenicima škole na svemu onome što čine za mlade ljude iz jaskanskog kraja. "Hvala vam što ste mnoge generacije mladih izveli na pravi put, bilo da su upisali fakultet ili se uključili u tržište rada. Tek vam je 40, a to su najbolje godine. Još uvijek ste dovoljno mladi da budete i poduzetni i puni entuzijazma, rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Potom je slijedio sjajan program koji su za ovu priliku pripremili učenici i profesori škole. Puno glazbenih, plesnih i dramskih točaka jaskanskih srednjoškolaca koji su i ovoga puta pokazali veliku kreativnost i stvaralačku energiju. 

Na kraju svečanosti ravnateljica škole Đurđica Lončarić uručila je posebna priznanja i poklone profesorima i djelatnicima koji su u školi proveli više od 20 godina, te onima koji su u školi od njenog osnutka.

Jaska doista ima uspješnu srednju školu zahvaljujući predanom radu profesora, i odličnim uspjesima učenika. Vjerujemo da će tako biti i u narednih 40 godina.

I.K.

TAGOVI | Srednja škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!