40 godina zadruge na Plešivici

12.06.2019. Godišnjom skupštinom održanoj prošle subote 9. lipnja u dvorani vatrogasnog doma DVD Plešivica, poljoprivredna zadruga Plešivica obilježila je 40 godina neprekidnog rada


Na sjednici se okupilo 89 zadrugara i zadrugarki, te njihovi gosti iz Zagrebačke županije Grada Jastrebarskog, Hrvatskog zadružnog saveza, Poljoprivrednog saveza Zagrebačke županije, DVD-a Plešivica i Lovačkog društva Srndać.

Upravitelj Zadruge Tomo Haramija je podnio izvješće o radu za prošlu 2018. iz kojeg je vidljivo da je zadruga kao jedini ozbiljniji otkupljivač, otkupila 195.000 kg grožđa i 710.000 litara vina od svojih zadrugara i od ostalih vinogradara iz područja grada Jastrebarskog. Zadruga posluje pozitivno i za sada je poslovanje stabilno ali se osjete problemi na tržištu vina zbog velikog uvoza iz Makedonije , Bugarske, Kosova i BiH. Izvješće u ime Nadzornog odbora i računovodstva podnijeli su Janko Božić i Ankica Martinović. Sva izvješća su zadrugari prihvatili jednoglasno.
Zadruga ove godine slavi 40 god. neprekidnog rada pa su dodijeljena priznanja za članstvo i dugogodišnju suradnju svim članovima Zadruge. Posebno priznanje primili su Milivoj Pavlečić osnivač i dugogodišnji upravitelj, Janko Božić predsjedniku NO i dugogodišnji član Zadruge, Branka Franjević enologica Zadruge i Tomo Haramija sadašnji upravitelj i dugogodišnji član.

Također za dugogodišnju suradnju sa Zadrugom, posebno priznanje su primili Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Hrvatski zadružni poljoprivredni savez i Poljoprivredni savez Zagrebačke županije, DVD Plešivica i Lovačko društvo Srndać Plešivica
Od strane gostiju upućene su riječi pohvale i zahvale na aktivnosti na području vinogradarstva kao i podrška i pružanje moguće pomoći u budućim radu.

Nakon završene sjednice Skupštine nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak.

ZP

TAGOVI | Zadruga Plešivica

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!