4,2 milijuna kuna za jaskansku gospodarsku zonu

28.05.2019. Jaska je dobila 4,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novih prometnica i otvaranje novih lokacija budućim investitorima u Gospodarskoj zoni Jalševac

U petak 22. svibnja, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta upriličena je svečanost na kojoj je ministar Darko Horvat, uručio jaskanskom gradonačelniku Zvonimiru Novoselu Odluku o financiranju projekta „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni vrijednu oko 4,2 milijuna kuna.
Novac je namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničke zone s ciljem poboljšanja njezine kvalitete i usluga koje pruža korisnicima.
Na poziv ministarstva se prijavilo ukupno 66 projektnih prijedloga, a uvjete su zadovoljila njih 46, među kojima i projekt Grada Jastrebarskog „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom“, ukupne procijenjene vrijednosti od oko 6,5 milijuna kuna. Ovom Odlukom Grad Jastrebarsko dobio je oko 4,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ulaganje u Zonu, odnosno izgradnju dijela dviju novih prometnica (T2 i T3) u duljini od oko 700 metara s kompletnim pratećim infrastrukturnim sadržajem (vodovod, odvodnja, distributivna telekomunikacijska kanalizacija, javna rasvjeta, nogostup s obje strane prometnice, hortikulturno uređenje), a čijim izgradnjama će se ujedno otvoriti nove lokacije budućim investitorima. Izgradnja dijela T2 i T3 prometnica koje se pružaju od željezničke pruge prema naselju Čabdin ujedno je i početak izgradnje prometne mreže u samoj zoni kakva je u budućnosti predviđena urbanističkim planom.

Projekte za koje se želi ostvariti sufinanciranje iz drugih izvora potrebno je pametno i kvalitetno pripremiti. Sam proces pripreme projekata, prijave, a na kraju i realizacije traje (pre)dugo, i zato je potrebno planirati kontinuirano i nekoliko godina unaprijed. Ovime smo ponovno dokazali da smo bili spremni, a da smo spremni i za budućnost dokaz su i drugi projekti koji su prijavljeni, pripremljeni ili pak u pripremi“, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te nastavio: „Naša Gospodarska zona jedna je od najvećih u županiji, a u kojoj trenutno posluje 25 gospodarskih subjekata s čak oko 1 000 zaposlenih. Za uspješnost poslovanja zone važan segment su i gradski poticaji za investitore, ali i kontinuitet ulaganja u njen razvoj, a što će se realizacijom ovog projekta dići na još viši nivo u smislu stvaranja još povoljnijeg poslovnog okruženja!“
Dobivena sredstva predstavljaju najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova, a što iznosi 65 % od vrijednosti projekta.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!