55 godina DVD-a Črnilovac

25.07.2012. Članovi DVD-a Črnilovac i njihovi gosti proslavili su u subotu 21. srpnja 55 godina djelovanja mjesnog vatrogasnog društva

Svečanim mimohodom vatrogasaca Črnilovca i njihovih gostiju započelo je u subotu 21. srpnja obilježavanje 55 godina rada i djelovanja mjesnog DVD-a. Pored brojnih prijateljskih društava, svečanosti u Črnilovcu prisustvovali su i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar, te zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Jastrebarsko Igor Medvedovski. 

Nakon kratkog pozdravnog govora predsjednika društva Miroslava Roića, o radu DVD-a Črnilovac u proteklih 55 godina govorio je tajnik društva Bojan Pozderac. On je podsjetio na sam početak osnivanja u proljeće 1957. kada je za prvog predsjednika izabran Nikola Novosel. Godinu dana poslije nabavljen je prvi protupožarni agregat, a iduće godine vatrogasci Črnilovca održali su i prvu vatrogasnu vježbu, te po prvi puta sudjelovali i na vatrogasnom natjecanju.

Inicijativa za izgradnjom vatrogasnog doma pokrenuta je 1963, dvije godine kasnije položen je kamen temeljac, a dom je završen 1969. Prvo kombi vozilo društvo je dobilo 2000. godine. Nakon uređenja doma, ove godine uređen je, uz pomoć Grada Jastrebarskog, i plato ispred doma na kojem je i održana subotnja svečanost.

Ovu vrijednu obljetnicu društva vatrogascima Črnilovca čestitao je i gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je pohvalio mlado i agilno vodstvo društva. U svom pozdravnom govoru Novosel se između ostalog osvrnuo i na trenutnu situaciju u gradu, te najavi izgradnju mrtvačnice u Sveto Jani, čija će gradnja započeti početkom kolovoza, gradnja obilaznice u samom gradu počinje za mjesec dana, a vrtića u Desincu ove jeseni. 

Nakon pozdravnog govora Zvonimir Novosel uručio je društvu svečanu zastavu, a potom su najzaslužnijim članovima društva uručena prigodna priznanja.

Po završetku svečanog dijela održana je i vatraogasna vježba u kojoj su vatrogasci DVD-a Jastrebarsko prikazali spašavanje unesrećenih iz potkrovlja kuće.  

Treba na kraju reći da DVD Črnilovac danas broji tridesetak članova, od čega i dvije članice, a 17 članova su ispitani vatrogasci.

TAGOVI | DVD Črnilovac | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!