Akcija čišćenja i bogat zabavno-edukativni program

04.06.2019. U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša Grad Jastrebarsko, u sklopu EU projekta #JArecikliram u subotu 8. lipnja organizira akciju čišćenja i bogat zabavno-edukativni program te kreativne radionice za djecu na temu održivog gospodarenja otpadom

U suradnji sa Društvom za sport i rekreaciju "Jastreb extreme" i Savjetom mladih Grada Jastrebarskog u 9 sati na parkiralištu kod vojarne započet će akcija čišćenja odbačenog otpada na nekoliko lokacija u šumi Gović, a od 11 sati program će se nastaviti ispred Žitnice u perivoju dvorca Erdödy.
U sklopu navedenog događanja biti će izveden kostimirani igrokaz za djecu „Fran i eko dan“, a učeničke skupine iz OŠ Ljubo Babić sudjelovati će u kreativnim radionicama nakon čega će uslijediti edukativni dio na temu gospodarenja otpada u kojem će sudjelovati predstavnici iz tvrtke Eko Flor. U glazbenom dijelu programa sudjelovati će polaznici projekta Violinmusic4all, plesna skupina Instinct i dječji zbor Hitići.
Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim građanima grada Jastrebarskog sa svrhom edukacije i informiranja o odgovornom postupanju s otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.
Organizacija navedenog događanja sufinancirana je sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta #JArecikliram je 591.805,07 kuna, od čega iznos bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda iznosi 500.000,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 18. svibnja 2018. do 18. siječnja 2020. godine.
Cilj projekta #JArecikliram je informirati i educirati stanovnike Jastrebarskog o važnosti održivog gospodarenja otpadom u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada i smanjenja količine otpada odloženog na odlagališta. U sklopu projekta bit će provedeno ukupno šesnaest (16) aktivnosti iz Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, od toga sedam (7) obaveznih i devet (9) preporučenih aktivnosti kojim će biti obuhvaćeni svi stanovnici na području grada Jastrebarsko.
Pozivamo sve da nam se pridruže na navedenim događanjima!

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!