Balerine kod gradonačelnika

17.04.2019. Nakon sjajnog uspjeha jaskanskih balerina na Međunarodnom plesnom natjecanju u Poreču, mlade plesačice i njihovu voditeljicu danas je primio gradonačelnik Novosel


Balerine Baletnog studia Jastrebarsko na Međunarodnom plesnom natjecanju Dance Fest Poreč osvojile su dva prva i dva druga mjesta, a voditeljica Svetlana Lukić ujedno je od stručnog žirija nagrađena za pedagoški rad. Članice Baletnog studia Jastrebarsko kontinuirano postižu sjajne rezultate, a ove godine slave i 20 godina od kada je prva generacija jaskanskih djevojčica zakoračila u svijet baletne umjetnosti. Povodom toga, u gradskoj vijećnici održan je prijem prilikom kojeg je gradonačelnik Zvonimir Novosel, uz čestitke balerinama i njihovoj voditeljici, istaknuo kako ga uspjesi Baletnog studia Jastrebarsko čine posebno ponosnim.

Podsjetimo, na plesnom natjecanju Dance Fes Poreč, koje je nastalo kao rezultat dugogodišnje suradnje plesača USB Poreč i organizacije Dance Fest Novi Sad, nastupilo je preko 2 tisuće plesača iz šest država: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovačke i Austrije, a među njima i članice Baletnog studia Jastrebarsko sa 5 koreografija u kategorijama Classical Ballet, National/Etno i Contemporary Modern. U kategoriji Balet jaskanske su balerine osvojile dva prva i jedno drugo mjesto, a u kategoriji National/Etnodrugo mjesto. Mlada i talentirana balerina, Antonia Juraj, nastupila je u jakoj konkurenciji od 15 djevojaka te uspjela osvojiti 9. mjesto, i to po prvi put sa svojom koreografijom All of me. Ujedno, voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko, Svetlana Lukić, ovom je prilikom, od stručnog žirija, nagrađena specijalnom nagradom za pedagoški rad. 

"Povodom dvadesete obljetnice Baletnog studija Jastrebarsko slobodno mogu reći da je ovo priznanje došlo baš u pravom trenutku. Koristim priliku da čestitam mojim curama na sjajnim rezultatima, ali i da se zahvalim Gradonačelniku Zvonimir Novoselu i Gradu Jastrebarskom što nas uvijek vjerno prati i podržava u našem radu", poručila je gđa. Lukić.

I.B.

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko | Grad Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!