Besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve osnovnoškolce

07.05.2019. Prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije na školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici i besplatne radne bilježnice

S obzirom da je krajem 2018. godine donesen zakon kojim je definirano da se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu, Zagrebačka županija odlučila je od iduće školske godine osigurati novac za dopunska nastavna sredstva kao što su radne bilježnice, atlasi i sl. Tako će Zagrebačka županija za redovite učenike osnovnih škola osigurati 300 kuna po učeniku, a ostatak sredstava do tržišne vrijednosti udžbenika i drugih materijala osigurat će lokalna samouprava, a s ciljem kako roditelji ne bi imali nikakvih troškova. Za škole kojima je osnivač Zagrebačka županija postupak javne nabave provodit će same škole, dok će za škole kojima su osnivači gradovi Samobor, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić postupak javne nabave provesti gradovi nakon što im Zagrebačka županija uplati sredstva.
Sporazume o sufinanciranju i provođenju postupka nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala danas je potpisao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima osnovnih škola. U ime gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosela, i Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko, Sporazum su sa Županom potpisali zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat i ravnateljica Sanja Sertić.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!