Bogata Noć muzeja u Cvetkoviću

03.02.2020. Tradicionalno, 4. godinu zaredom, mještani Cvetkovića organizirali su bogatu "Noć muzeja" za koju se ove godine tražila "ulaznica" više

U Cvetkoviću uvijek nešto novo i drugačije. Ove godine, vrijedni Cvetkovćanci za svoje male i velike posjetitelje pripremili su nekoliko zanimljivih postava. Tako je, na samo ulazu u dvorište Muzeja na staroj adresi, posjetitelje dočekalo 13 različitih „oldtimer“  traktora proizvedenih od 1960. – 1975. godine, a koje su mještani Cvetkovića, ali i drugih susjednih krajeva, koristili za obavljanje poljoprivrednih, kao i svakodnevnih potreba. Zatim, lovci LD „Kuna“ Cvetković pripremili su bogatu izložbu fotografija, trofeja i prepariranih divljači, a uz povijest Društva o kojoj je pričao aktualni predsjednik posjetitelji su ovom prilikom mogli vidjeti, a oni najmlađi i fotografirati se na maketi lovačke čeke. 

Tradicionalno, zainteresirani su imali prilike razgledati i staru vatrogasnu opremu te preko 100 godina vatrogasna kola koja su prilikom intervencije vukli konji. Nadalje, za ovu priliku, u novoizgrađenom prostoru, uređen je i bogati postav ETNO sobe odnosno „Cvetkovače iže“. U glazbenom dijelu nastupili su: Puhački orkestar DVD-a Cvetković, KUD Cvijet Cvetković,  rogista Lovačkog društva „Kuna“ Cvetković, a posjetitelje je dobro nasmijao zanimljivi igrokaz na temu grofa Erdödy-a i njegovog odlaska u lov.

Treba spomenuti kako je Noć muzeja u Cvetkoviću posjetio veliki broj naših sugrađana svih generacija, što je organizatorima najbolja nagrada za trud koji svake godine ulažu kako bi, u sklopu ove manifestacije, na mlađe generacije prenijeli ono što je najveće blago našega kraja, a to su kulturna baština i stari običaji. Nakon službenog dijela, a kako se to i priliči u ovom jaskanskom naselju, prisutni su imali prilike uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi tradicijskih jela.
Organizatori su: Mjesni odbor Cvetković, Lovačko društvo Kuna Cvetković, DVD Cvetković i KUD Cvijet Cvetković u suradnji sa mještanima, a uz pokroviteljstvo Grada Jastrebarskog i Centra za kulturu Jastrebarsko. Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju svima onima koji su na bilo koji način pomogli i pomažu u organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije.

I.B.

TAGOVI | DVD Cvetković | LD Cvetković

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!