Budi dio kulture

08.04.2019. Grad Jastrebarsko i Turističke zajednice organizirali su prošle subote 6. Travnja animacijsku radionicu pod nazivom "Budi dio kulture" u sklopu EU projekta KulTura

Na početku radionice gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel istaknuo je kako će se u sklopu navedenog projekta u Jastrebarskom urediti turističko-informativni centar i sagraditi paviljon za posjetitelje u perivoju dvorca Erdödy. 

Također je naglasio dodatnu vrijednost ovog projekta kojim će Grad poticati razvoj pristupačnog turizma za posjete osoba s tjelesnim invaliditetom.

Na radionici su sudjelovali ključni dionici u provedbi projekta (lokalni poduzetnici, ugostitelji, obrtnici, umjetnici, lokalno stanovništvo, turistički vodiči, predstavnici lokalnih udruga) s ciljem informiranja o projektu i uključivanja u daljnji razvoj turističkog proizvoda kulTura kroz dijeljenje pisanih povijesnih materijala i priča o kulturnoj baštini i sakupljanje očuvanih usmenih predaja i priča o kulturi života i rada.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 1,3 mil. eura, od čega iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) je osigurano 1,1 mil. eura (85%), a ostatak sredstava u iznosu od 197 tisuća eura (15%)osiguravaju projektni partneri.
Uz Grad Jastrebarsko koji je vodeći partner na projektu, u provedbu su uključeni Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Libertas međunarodno sveučilište, Općina Črnomelj, Razvojno-informacijski centar Bela krajina, Sveučilište u Ljubljani – Fakultet za elektrotehniku, te pridruženi partneri. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, odnosno do kraja 2020. godine.

Radionica je završila obilaskom objekata kulturne baštine koji se nalaze na turističkoj turi kulTura uz stručno vođenje turističkog vodiča Zvjezdane Domladovac.

Petra Masnec

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!