Desinečki vatrogasci proslavili blagdan sv. Florijana

10.05.2020. U nedjelju 10. svibnja blagdan svog zaštitnika svetog Florijana tradicionalno su proslavili i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Donjeg i Gornjeg Desinca

Uz pridržavanje mjera samozaštite i socijalnog distanciranja vatrogasci su nazočili Svetoj misi u kapeli sv. Florijana u Donjem Desincu koju je predvodio župnik Župe Desinec vlč. Stjepan Halužan.

Na Svetoj misi uz vatrogasce koja se ove godine održala na otvorenom, bez tradicionalne procesije od pila Srca Isusovog i bez sviranja puhačkog orkestra, nazočili su i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog g. Stipe Bučar, županijski vatrogasni zapovjednik g. Josip Novosel, predsjednik DVD-a Donji Desinec  g. Ivan Dugić, zapovjednik DVD-a Donji Desinec Daniel Kišan, te predsjednik DVD-a Gornji Desinec, ujedno i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog g. Vedran Boričević.

Velečasni Stjepan Halužan tijekom misnog slavlja zahvalio je desinečkim vatrogascima na svemu što čine u zaštiti od požara i drugih nesreća svojim sumještanima, posebno sada u ovoj borbi protiv koronavirusa u kojoj su ponovno dokazali da njihova humanost i dobrota nema granica. Upravo to činio je i njihv zaštitnik sveti Florijan.
Iako je misno slavlje održano skromnije s manjim brojem župljana, blagdan zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana proslavljen je svečano i dostojanstveno.

V.B.

TAGOVI | DVD Gornji i Donji Desinec

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!