Generacija osmaša iz ’87. ponovo na okupu

14.04.2015. Nakon gotovo trideset godina, protekle subote u vinotočju Kreše Režeka na Plešivici, okupila se generacija osmaša iz ’87. razrednika Petra Barića

Postoje trenuci u životu koji nam zauvijek ostaju u sjećanju i ponovno dobivaju pravu vrijednost tek kada se podijele s dragim ljudima. To je bio i razlog okupljanja, nakon gotovo trideset godina, generacije učenika jaskanske osnovne škole koji su zajedno proveli četiri godine, od 5. do 8 razreda.

Nisu to više ona bezbrižna i nasmijana djeca, već ljudi u najboljim godinama koji su ovim susretom željeli probuditi stare uspomene na školske dane. Inače, to je generacija jaskanske djece rođene 1972. godine. U peti "e" razred krenuli su zajedno 1983., a razrednik im je bio legendarni Pero Barić. 

Bila je to ljudina od nastavnika kojeg se sjećaju mnoge generacije jaskanskih đaka, a ovaj ga je razred posebno volio. Doduše, nije Barić baš opraštao nestašluke, pa dok bi puštao cure šesti sat kući, dečke bi čekala primjerena kazna.. Kako bi se u narodu reklo- svakom prema njegovim zaslugama. No, bio je to ipak uzoran razred po učenju i ocjenama, tako da je razrednik Barić bio ponosan na ovu generaciju. 

Lijepo se bilo prisjetiti maturalca iz ’ 86. na Murteru, završetka osmoljetke 1987., a potom kuda koji, da bi se eto nakon 28 godina ponovo našli na okupu. Slavlje je počelo prozivkom. Ponovnom susretu odazvalo se 27 vršnjaka, od kojih su neki potegnuli čak iz Njemačke i Švicarske.  

 Prepričavali su i prisjećali se događaja iz školskih dana, a potom fešta do jutarnjih sati.

Na kraju spomenimo da je ovo generacija jaskanskog gradonačelnika Zvonimira Novosela koji također nije propustio ovaj nezaboravni susret.

TAGOVI | Osnovna škola Ljubo Babić

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!