Grad Jastrebarsko osigurao 35 stipendija!

20.11.2019. Gradonačelnik Zvonimir Novosel potpisao je Ugovore o stipendiranju za školsku/akademsku 2019./2020. godinu s ukupno 33 učenika srednjih škola i studenata s područja grada Jastrebarskog, te dvoje vukovarskih studenata

Odlukom o dodjeli stipendije Grada Jastrebarskog za školsku/akademsku godinu 2019./2020. koju je donio gradonačelnik na temelju prijedloga Komisije za dodjelu stipendije iz Proračuna Grada Jastrebarskog izdvojit će se sredstava za novih deset stipendija učenicima srednjih škola i sedam stipendija studentima s područja grada Jastrebarskog. Stipendije će nastaviti primati i petero učenika i jedanaestero studenata koji ispunjavaju uvjete za nastavak stipendiranja.

-Stipendija je rezultat truda i marljivog rada kojeg naši mladi svakodnevno ulažu kroz svoje školovanje. Na tom putu izuzetno je bitna i podrška Grada i upravo zato ćemo za projekte usmjerene djeci i mladima uvijek pronaći načina da ih i dalje provodimo“, poručio je prilikom potpisivanja Ugovora o stipendiranju gradonačelnik, Zvonimir Novosel, i dodao kako je sretan što je Jastrebarsko bogato mladim i obrazovanim ljudima koji su ponos svojih roditelja i svog grada, a uzor svojim prijateljima jer svojim zalaganjem već danas doprinose boljoj budućnosti naše Jaske!
Stipendija Grada Jastrebarskog dodjeljuje se za 10 mjeseci računajući od 1. rujna 2019. godine. Za učenike iznosi 600 a za studente 1.000 kuna mjesečno.

U svrhu stipendiranja, Grad Jastrebarsko je od 2002. godine iz Proračuna izdvojio oko 3,8 milijuna kuna, a od 2012. godine Grad stipendira i dvoje vukovarskih studenata.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!