Gradska smotra zborova

16.04.2018. U Jastrebarskom je protekle subote 14. Travnja održana smotra zborova nakon koje na Županijsku smotru odlaze KUD Desinec i Okićka trešnja iz Stankova

Na Gradskoj smotri zborova nastupilo je pet jaskanskih pjevačkih zborova, i to zbor Kud-a umirovljenika Jastrebarsko, KUD Desinec, KUD Okićka trešnja, Udruga pjevača izbornih pjesama Sveta Jana, i KUD Cvijet iz Cvetkovića.

Svaki je zbor otpjevao po tri pjesme, a brojna publika nagradila ih je burnim pljeskom. Izvrstan nastup imao je zbor KUD-a Cvijet iz Cvetkovića pod vodstvom Manuele Budišćak, ali se nažalost nije plasirao na Županijsku smotru.

 U revijalnom dijelu izvan konkurencije nastupili su članovi HSPD-a Antun Radić iz Okića. Na kraju smotre predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Ignac Smetko uručio je zahvalnice svakom zboru u znak zahvalnosti na trudu koji ulažu u njegovanju glazbene tradicije našega grada.

Cijelu smotru pratio je vokalni pedagog, pjevač i dirigent Bojan Pogrmilović koji je predložio dva vokalna sastava za Županijsku smotru. To su: KUD Desinec i KUD Okićka trešnja Stankovo.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!