Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu stigli u Jasku

03.07.2019. Jučer nešto poslije 18 sati u Jastrebarsko su ju stigli hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu gdje su ih dočekali kapelan vlč. Filip Marić, predstavnici Grada i braniteljske udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata

Zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu projekt je  istoimene Bratovštine, koja već petu godinu za redom organizira Zavjetno hodočašće, put u trajanju od 75 dana i 2142 km koji prolazi svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, ali i dijelom Bosne i Hercegovine, promičući tako naš vjerski turizam. Tako će i ove godine mnogi mladi, branitelji, obitelji okupljeni pod krilaticom "Molimo, radimo i gradimo bolju budućnost" hodati zajedno glavnom rutom koja 8. lipnja krenula iz Osijeka, a ide do Dubrovnika gdje hodočasnici dolaze 21. kolovoza.

Nakon Zagreba hodočasnici su sinoć stigli u župu svetog Nikole biskupa u Jastrebarsko gdje su ih dočekali i pozdravili kapelan vlč. Filip Marić, zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata Ivan Batušić.

Nakon kratke molitve u župnoj crkvi, domaćini su svojim gostima umornim od dugog puta pripremili okrjepu. Nakon što su u Jastrebarskom prespavali, danas ujutro nakon jutarnje mise krenuli su prema Krašiću.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Nikole biskupa Jastrebarsko | Župa sv

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!