Investicija od preko pola milijarde kuna

01.12.2013. U Gospodarskoj zoni Jalševac položen je kamen temeljac za izgradnju Logističkog Centra tvrtke Kaufland Hrvatska. Investicija vrijedna 75 milijuna eura otvorit će 150 novih radnih mjesta.

Jedna od najvećih investicija u gradu Jastrebarskom vrijedna je 75 milijuna eura kojom će će se zaposliti 150 radnika, predstavlja jedan od najvećih pothvata kako tvrtke Kaufland tako i samog Grada Jastrebarskog. logistički centar sagradit će se na površini zemljišta od 163 tisuće m2, a imat će četiri objekta ukupne površine od 64 500 m2.
Velikim zalaganjem djelatnika Kauflanda, ali i aktivnim uključivanjem i razumijevanjem Grada Jastrebarskog kao i svih nadležnih institucija, tvrtka Kaufland Hrvatska u vrlo je kratkom vremenskom periodu uspjela ishoditi sve potrebne dozvole za početak gradnje ovog logističkog centra. U svrhu realizacije navedene investicije, koriste se poticaji sukladno Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja.

Na svečano polaganje kamena temeljca došli su generalni direktor tvrtke Kaufland Hrvatska Andreas Wendy, potpredsjednik vlade RH i ministar regionalnog razvoja i Fondova europske unije Branko Grčić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Generalni direktor tvrtke Andreas Wendy zahvalio je Gradu na aktivnoj pomoći pri realizaciji ove investicije i istaknuo da je bio aktivni partner, te da je takav pristup Grada u lokalnoj sredini bitan za potencijalne investitore.

Ovom prigodom u svom govoru gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je da je Jastrebarsko, Grad velikog potencijala, te Grad koji je upravo za privlačenje stranih investicija dobio međunarodna priznanja.
-Jastrebarsko je grad odličnog geostrateškog položaja i velikih potencijala. Dobitnici smo međunarodnih priznanja upravo za privlačenje stranih investicija, direktnih investicija, no od priznanja i potencijala se ne živi, živi se od ovog zbog čega smo danas ovdje od novih radnih mjesta, od ulaganja, od onog što pokreće i našu Hrvatsku. Drago mi je da je danas Jastrebarsko jedan dobar primjer onoga kako jedna mala sredina jedan grad može svojim zalaganjem i onim što čini otvoriti mogućnost ovako velikoj investiciji., rekao je gradonačelnik Novosel.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović istaknuo je kako je iznimno ponosan što se u njegovom gradu otvara ovako velika investicija.
-Danas sam posebno ponosan što u mojem gradu otvaramo jednu ovako veliku investiciju pogotovo u ova vremena krize. Treba sigurno reći i otvoreno čestitati investitoru što se odlučio investirati u grad Jastrebarsko i u Hrvatsku, no trebalo je sigurno puno rada i truda da se stvore preduvjeti, a to nam zapravo govori da ima optimizma i da ima nade da se u Hrvatsku može i treba ulagati, izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Potpredsjednik vlade RH i ministar regionalnog razvoja i Fondova europske unije Branko Grčić istaknu je kako je zadovoljan što je ovo jedan od prvih projekata koji je direktno poduprijet iz sredstava vlade namijenjenih potpori u okviru zakona o poticanju ulaganja.
-Želim izraziti zadovoljstvo što je ovo jedan od prvih projekata koji će biti direktno poduprijet iz sredstava vlade namijenjenih potpori u okviru zakona o poticanju ulaganja. Logističko distributivni centri su ušli u prioritete Vlade, naravno prije svega uz proizvodne djelatnosti, uz turizam i slične djelatnosti kao nešto što potičemo. Ovo su centri koji naravno uvijek imaju i intenciju prerasti u regionalne logističke distributivne centre i iz tog aspekta ovaj projekt vidim kao početak jedne šire perspektive i uloge Kauflanda na regionalnom tržištu i izvan granica Hrvatske, rekao je potpredsjednik vlade Branko Grčić.

Svečanosti su još nazočili pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju zagrebačke županije Damir Fašaić, voditelj ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Jastrebarsko Tomislav Preprotić, direktori NIVA inženjeringa Vlado Sobota i Ivan Merdžo, direktor Zagorje Tehnobetona Romano Perić, voditelj gradilišta LC Jastrebarsko Ivica Sačić, te brojni drugi uvaženi gosti i predstavnici tvtrke Kaufland Hrvatska.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Kaufland Hrvatska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!