Jaska za Vukovar-da se ne zaboravi!

18.11.2019. Brojne Jaskanke i Jaskanci, u zajedništvu i tišini jučer su upalili svijeće na Spomen obilježju i tako dostojno odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje


Grad Jastrebarsko povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18. studenog) zahvaljuje svim hrvatskim braniteljima i pripadnicima Oružanih snaga koji su sudjelovali u obrani Vukovara, na hrabrosti i odlučnosti utkanoj za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Na Spomen obilježju u Jastrebarskom, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, Njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat te predsjednica Gradskog vijeća, Željka Kovačić, nakon minute šutnje prvi su upalili svijeće, nakon čega su svijeće upalili i gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, umirovljenika, policije i vatrogasaca, ravnatelji, direktori gradskih tvrtki i škola te brojni drugi sugrađani.

Molitvu je predvodio jaskanski župnik Stjepan Rožanković, a sjećanje na žrtvu Vukovara izvedbom skladbi "Lijepa naša Domovino" i "Bože čuvaj Hrvatsku" uveličale su članice i članovi župnog zbora crkve sv. Nikole.
Nakon polaganja vijenca i paljena svijeća održana je i misa zadušnica u crkvi sv. Nikole biskupa, a odaziv Jaskanaca u ovako velikom broju, koji su svijećama ispisali "Vukovar", dokaz je da Jaska nikada neće zaboraviti herojski grad, njegove žrtve i hrvatske branitelje!

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!