Jedinstvena i zanimljiva izložba

19.11.2020. U galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko otvorena je izložba Damira Facana – Grdiše, akademskog slikara jedinstvenog rukopisa čije slike zavređuju posebnu pažnju


Izložba slika „Mala konfrontacija prostora“, koja se može razgledati u Galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko do 18.prosinca, predstavlja autora jedinstvenog rukopisa, koji se tehnici akvarela predao na potpuno autentičan način. Damir Facan-Grdiša, nagrađivani zagrebački umjetnik, restaurator i ilustrator, po prvi se puta predstavlja jaskanskoj publici, u svečanom mjesecu Dana Grada.

Ono što je specifično u njegovom radu i što ga čini posebnim u hrvatskoj likovnosti jest pristup obradi tehnike akvarela prilikom gradnje svojih neobičnih struktura, ističe kustosica izložbe Sonja Švec Španjol. Trinaest slika različitih dimenzija konfrontirane su u dvije teme; samoća bespuća mora i nagurani, urbani krajolik. Radove treba vidjeti uživo, jer akvarel kao tehnika obojane svjetlosti ne javlja se u potpunoj slobodi razlivene transparentne materije u djelima Damira Facana-Grdiše već prati karakter tankoćutne britkosti crteža, te preciznom kontrolom i beskrajnom strpljivošću autora nastaje pojedini val nizanjem i do 15 tonova jedne boje. 

Gradski muzej Jastrebarsko poziva ljubitelje umjetnosti i sve sugrađane da posjete Galeriju, ulaz je slobodan i uz epidemiološke mjere izložba se može razgledati svakim danom od 10:00-18:00 sati. Muzej radi i svake prve i treće subote u mjesecu, od 10:00-14:00 sati. Pokrovitelj izložbe je Grad Jastrebarsko.

J.Š.

TAGOVI | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!