Križ na Japetiću ostvarenje je mog sna iz djetinjstva

16.10.2018. Na inicijativu našeg sugrađanina Milana Frkonje na Japetiću je postavljen i blagoslovljen križ raspetog Isusa


Križ raspetog Isusa postavljen je na poznatom izletištu Japetić, a na inicijativu i uz financijsku potporu našeg sugrađanina gospodina Milana Frkonje: „Od djetinjstva sam želio na Japetiću podići Isusov križ. Ovo je obilježje za budućnost vjere, a koje će zauvijek podsjećati na ovaj kršćanski kraj i nas koji smo ovdje živjeli. Ostvario sam san“, rekao je vidno preplavljen emocijama, gradski vijećnik, Milan Frkonja.

U realizaciju ovog projekta uključili su se i drugi sugrađani, a ponajviše gospodin Tomislav Rubinić koji je donirao drvo za izradu križa, kao i gospodin Stipe Bučar koji je križ dovezao i postavio na ovom mjestu.
"Ovakve ideje uvijek će naići na podršku i pomoć. Ovo naše poznato izletište sada ima i mjesto gdje se svaki putnik planinar ima priliku prekrižiti i pomoliti Bogu da ga čuva na njegovom putu", poručio je Stipe Bučar.

„Križ je putokaz vjere i kao takav je od velike važnosti za sve vjernike, a naročito za nas koji ovdje živimo. On podsjeća na Isusovu muku, ali i na pobjedu. Danas sam posebno radostan i zahvaljujem se gospodinu Frkonji na svemu što je učinio“, poručio je svetojanski župnik Josip Gonan.
U prisustvu gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, njegovih suradnika i mještana koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, križ je u ponedjeljak 15. studenog blagoslovio vlč. Ivan Frkonja.

I.B.

TAGOVI | Japetić | Milan Frkonja

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!