Legende na okupu

19.06.2020. Nakon punih 50 godina okupila se zlatna generacija juniora NK Jaske koja je davne 1970. godine osvojila treće mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji amaterskih nogometnih klubova

Jaska je oduvijek imala talentiranih nogometaša, ali generacija juniora iz 1970. godine zasigurno je posebna jer je ostvarila najveći uspjeh neke juniorske momčadi u povijesti NK Jaske, osvojivši treće mjesto u Hrvatskoj. 

Predvođeni trenerom Bernardom Higlom i kapetanom momčadi Davorinom Kopićem plasirali su se tada u finalni dio turnira pobjedom nad sisačkom Segestom. U završnici turnira koji se igrao u Zagrebu, uz Jaskance igrali su još juniori Trogira, kao pobjednik Dalmacije, Rovinj kao pobjednik Istre i Jedinstvo iz Đakova kao pobjednik Slavonije, a naši su juniori na kraju osvojili treće mjesto. 

Mnogi od njih danas više nažalost nisu među živima, a oni koji su mogli doći okupili su se 18. lipnja na poziv Davorina Kopića u restoranu Lojzek u Jastrebarskom. S njima su bili i tadašnji tajnik kluba Nino Škrabe, te Mladen Čop, koji je također zaslužan za ovaj veliki uspjeh ekipe. Nažalost, zbog bolesti nije mogao doći njihov trener i učitelj Bernard Higl.

Ugodno iznenađenje bio je dolazak sadašnjeg predsjednika kluba Marina Bankovića koji je ovim jaskanskim nogometnim legendama uručio prigodna priznanja, a oni su pak njemu čestitali i poželjeli sretnu 95. obljetnicu NK Jaske.    

Za kraj treba reći da se je ova generacija zadnji puta našla zajedno 1998. godine kada ih je bilo puno više na okupu. Nadamo se da ćemo ih ponovo vidjeti za pet godina na velikoj obljetnici kluba, kada će NK Jaska proslaviti 100 godina uspješnog rada i natjecanja.

I.K.

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!