Likovna kolonija i sportski susret dobrovoljnih darivatelja krvi

16.10.2019. U sklopu Dana vina Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organiziralo je 21. likovnu koloniju i 18. sportski susret

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je, već tradicionalno, u sklopu Dana vina, organiziralo Likovnu koloniju na Repro Eko Farmi u Volavju. Ovogodišnja kolonija održana u spomen na dugogodišnjeg sudionika na kolonijama Josipa Košćaka Ćeru.
Sve slikare pozdravilo je dogradonačelnik Jastrebarsko Stipe Bučar te na taj način i službeno otvorio 21. Likovnu koloniju. Tradicionalno, slike su namijenjene dobrovoljnim darivateljima, našim jubilarcima za 50, 75 i 100 puta darovanu krv kao znak pažnje i zahvalnosti za njihov nesebičan i plemeniti čin kojim pomažu drugima.

Koloniji je prisustvovalo 14 slikara iz Jaske i okolice. Rezultat njihova rada su slike koje će biti izložene na izložbi u Glazbenoj školi  Jastrebarsko. Ta će izložba objediniti i radove s „Ljetne radionice“ održana u organizaciji GDCK Jastrebarsko kao i one s „Kreativne radionice“ održane u sklopu ljetovanja u Kampu Crvenog križa u Selcu. Kreativne rukotvorine „malih“ umjetnika će se prodavati, a na taj način prikupljena sredstva namijenit će se kupnji paketa za najpotrebitije.

U sklopu Dana vina tradicionalno je održan Športski susret darivatelja krvi iz Samobora i Jastrebarskog u petak, 11. listopada 2019. godine. Predsjednik GDCK Jastrebarsko, Petar Bereček, inače i sam višestruki darivatelj krvi, svečano je pozdravio sve darivatelje-nogometaše te im zaželio ugodan provod u našem kraju uz poziv na zajedničko promoviranje humanosti i dobrovoljnosti, kao glavnih odlika svakog darivatelja krvi.
Tradicionalno, već 18. godinu zaredom održavaju se športski susreti kojima je svrha još više i bolje povezati naše susjedne gradove. Utakmicu je bila neizvjesna i napeta do samoga kraja. Konačan rezultat bio je 2:0 za Samoborce, a ugodno zajedničko druženje svih sudionika je nastavljeno na Danima vina.

Dunja Vlašić

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!