LJETNA IGRAONICA 2018.

31.05.2018. Grad Jastrebarsko i Društvo naša djeca organizatori su projekta Ljetna igraonica 2018. koji se provodi tijekom prvog dijela ljetnih školskih praznika od 11. lipnja do 13. srpnja

Projekt se održava 16 godinu zaredom, a sve sa ciljem što kvalitetnijeg i aktivnijeg upotpunjavanja slobodnog vremena tokom ljetnih praznika sadržajima sportsko-društvenog karaktera. Projekt je namijenjen djeci i mladima od starijeg predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Sve aktivnosti se provode od 11.06. i traju do 13.07. na području grada Jastrebarsko, osim škole plivanja koja se provodi u Zagrebu na bazenima Utrine. Škola plivanja se provodi kroz dva segmenta, jedan je obuka neplivača u kojem je cilj pripremiti polaznike za siguran boravak u vodi, te usvajanje motoričkih znanja potrebnih za izvršavanje tog cilja, a drugi je škola plivanja gdje djeca uče plivati različitim tehnikama uz ispravljanje eventualnih pogrešaka kod več naučenih tehnika.
Za srednjoškolski uzrast osmišljen je sustav turnira, dok za predškolski i osnovnoškolski uzrast projekt se provodi kroz radionice, gdje će djeca učiti osnovne strukture kretanja specifične za svaki sport u trajanju od 4do 10 dana po svakoj aktivnosti. Iz tog razloga se u provođenje projekta uz Društvo Naša djeca uključilo i puno partnera a to su velika večina sportskih klubova i udruga sa područja Grada koji u projekt ulažu svoje vrijeme i znanje kako bi što kvalitetnije osmislili i proveli radionicu kojom također žele pridobiti mlade u aktivno treniranje u svom klubu od jeseni. Uz klubove i udruge veliki doprinos provođenju projekta daju naše škole, osnovna škola ’’Ljubo Babić’’, srednja škola Jastrebarsko, glazbena škola Jastrebarsko, i dječji vrtić ’’Radost’’.
Aktivnosti koje se provode kroz projekt Ljetne igraonice su: bajkaonica, fun-tastic English, informatička radionica, kreativna radionica, likovna radionica, lutkarska radionica, mali znanstvenici, plesna radionica, škola badmintona, škola brdskog biciklizma, škola folklora, škola gimnastike, škola jahanja, škola karatea, škola košarke, škola mažoret plesa, škola odbojke, škola orijentacijskog trčanja, škola penjanja na umjetnu stijenu, škola rolanja, škola rukometa, škola stolnog tenisa, škola streličarstva i praćkanja, škola streljaštva, škola šaha, škola tenisa, škola plivanja i turnir u malom nogometu. Ove godine imamo ukupno 28 aktivnost za koju se djeca mogu opredijeliti, što je najveći broj ponuđenih aktivnosti do sada,a nove aktivnosti od ove godine su bajkaonica za predškolski uzrast, te za osnovnoškolski uzrast Fun-tastic English, škola folklora, škola penjanja na umjetnu stijenu i ponovno smo priključili školu rukometa i školu košarke.
Dodatna kvaliteta projekta očituje se u kadru, tj.voditeljima koji rade sa djecom na svim aktivnostima, a to su većinom profesori fizičke kulture, nastavnici, treneri i studenti Kineziološkog fakulteta.
Za jedan ovakav projekt izrazito je bitno imati potporu Grada koju mi imamo već 16 godina, a koji izdvaja značajna financijska sredstva za provođenje ovog projekta.
Voditelj projekta : Saša Rodić,prof.
e-mail:dndjastrebarsko@gmail.com
mob: 098/908-8990

TAGOVI | Društvo naša djeca Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!