Ljeto u Jaski

16.07.2012. Prvi dio ovogodišnje manifestacije "Ljeto u Jaski" protekao je jučer u izuzetno dobroj atmosferi, pa su na kraju organizatori ali i posjetitelji bili i više nego zadovoljni

Brojne sportske aktivnosti, velika ponuda domaćih proizvoda, bogat zabavni program, obilježili su prvi dio ovogodišnje manifestacije "Ljeto u Jaski" koja je jučer pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog održana u jaskanskom parku kod dvorca Erdödy. Stoga treba reći da su organizatori Ljeta u Jaski, Centar za kulturu, Turistička i Sportska zajednica grada odradili velik i dobar posao. 

Sve je započelo humanitarnim maratonom kojim se prikupljao novac za jaskansku Udrugu "Idem", i u kojem je sudjelovalo 130 naši sugrađana. Neki su otrčali samo jedan krug, a bilo je i onih koji su trčali punih šest sati koliko je maraton potrajao. To su, naravno, članovi jaskanskog atletskog kluba Jastreb 99. Najviše krugova, punih 60 pretrčao je neumorni Zdenko Boban, koji je trčao 5 sati, dok su Predrag Bošnjak, Krešo Karas i još neki, trčali punih 6 sati. Trčali su i ostali jaskanski sportaši, Josip Ciković, Dražen Vranek, Domagoj Hodak, Goran Mataušić, Mladen Budinščak, i mnogi, mnogi drugi, koji su pokazali da su spremni pomoći onima kojima pomoć treba.

Za svaki pretrčani krug jaskanska tvrtka "Gromel" donirat će po jednu kunu udruzi Idem. Najviše od svih uživali su jaskanski mališani, za koje su organizatori pripremili brojne sadržaje.

Članovi Zelene livade iz Volavja iskoristili su ovu priliku za prezentaciju starih pučko pastirskih igara.

Jezero u parku poslužilo je i ove godine za vožnju čamcima.

Na svoje su došli i ljubitelji konja i jahanja. 

Oni malo stariji posjetitelji iskoristili su priliku za kontrolu tlaka i šećera u krvi čime su ih "počastili" aktivisti Gradskog društva Crvenog križa. 

Udruga Idem organizirala je kreativnu radionicu izrade predmeta od gline. 

 Sjajan nastup imale su i mlade članice Klinačaselskih mažoretkinja.

Bajkeri su pak mogli obaviti mali servis bicikla, koji im je omogućila Protea Jaska. 

Priliku za nastup imali su i jaskanski bendovi, koji su u večernjim satima pružili izvrsnu zabavu mlađoj publici.

Treba spomenuti brojne jaskanske proizvođače, sira, meda, kolača, suvenira, lavande i ostalih proizvoda koji su tijekom cijelog dana  bili na usluzi posjetiteljima. 

 Malu izložbu svojih  radova na otvorenom pripremilo je dvoje jaskanskih umjetnika, Nikola Novosel i Branka Dragović Pelivanović. 

Zaista jedna sjajna manifestacija kakvih našem gradu treba puno više. Idealno mjesto za to je jaskanski Perivoj koji je iz dana u dan sve ljepši i ljepši. 

U punom sjaju zasjat će u drugom dijelu Ljeta u Jaski, 19. kolovoza, rekao nam je jučer jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je također bio oduševljen brojem posjetitelja ali i ponudom na samoj manifestaciji. 

U interesu nam je pokazati da Jaska ima potencijala biti poželjna turistička destinacija, a jaskanski Perivoj biti će veoma brzo mjesto u kojem će se održavati sva najvažnija zbivanja u našem gradu, kazao nam je gradonačelnik Novosel. 

TAGOVI | Centar za kulturu | Grad Jastrebarsko | Sportska zajednica | Turisitčka zajednica

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!