Misa za preminule vatrogasce

17.05.2020. DVD Črnilovac svake godine tradicionalno 1. svibnja na blagdan sv. Josipa organizira misu za svoje preminule članove, a ove godine zbog situacije s koronavirusom misa je održana 11. svibnja


Dobrovoljno vatrogasno društvo Črnilovac već tradicionalno 1.5. organizira misu za sve preminule članove Društva od njegovog osnutka do danas. Svih 49 članova koji su nas napustili, sjetimo se na taj dan i odamo im počast zajedno sa njihovom obitelji.
Ujedno tog datuma obilježimo mjesec zaštite od požara i slavimo zaštitnika vatrogasaca, Sv. Florijana. Ove godine zbog COVID-19 nismo bili u mogućnosti organizirati Sv. misu na tradicionalan datum, stoga smo je organizirali u ponedjeljak 11. svibnja.
Tako smo se u 19 sati okupili ispred kapelice Sv Josipa u Črnilovcu i proslavili Sv. Florijana i prisjetili se preminulih članova.

Ove godine po prvi puta u Črnilovcu Sv. misu je predvodio velečasni Filip Marić, koji nam je vrlo rado pomogao oko realizacije planirane Sv. mise na čemu mu se ovim putem zahvaljujem. Za vrijeme Sv. mise velečasni Filip Marić, pohvalio je trud i zalaganje vatrogasaca u mjestu Črnilovac, a svi prisutni bili su puni hvale na način kako je velečasni vodio Sv. misu i kako je krasnu propovijed pripremio. Velike pohvale primila je i časna sestra Paula Puzjak koja je Sv. misu pratila sviranjem i pjevanjem, na čemu se i njoj ovim putem zahvaljujem. 

Uz 15-ak vatrogasaca, Sv. misi prisustvovalo je i 40-ak ostalih sumještana Črnilovca kao i članova obitelji preminulih članova Društva. Našu svečanost svojim dolaskom podržao je i zamjenik gradonačelnika, ujedno i Načelnik stožera civilne zaštite, gospodin Stipe Bučar, na čemu mu hvala. Nakon Sv. Mise snimljena je i milenijska fotografija te održan skromni domjenak.
Na ovaj način obilježili smo još jednu aktivnost Društva, proslavili svog zaštitnika Sv. Florijana te se prisjetili svih članova Društva i okupili njihove obitelji.
Ovim činom smo opet pokazali da ma koliko fizički bili razdvojeni, duhovno se zbližimo i djelujemo kao jedan, za dobrobit svog Društva i mjesta Črnilovac.
Bojan Pozderac

TAGOVI | DVD Črnilovac

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!