Mlada ekipa Dragovanšćak-Hrašća dominirala na Zelenoj livadi

06.08.2019. Ovogodišnje, 38. po redu natjecanje u starim pučko pastirskim igrama koje tradicionalno organizira "Zelena livada" iz Volavja održano je u subotu 3. kolovoza

Nekolicina entuzijasta na čelu s predsjednikom "Zelene livade" Mariom Pinturom odlučna je u nastavljanju volavske manifestacije koja njeguje stare pučko pastirske igre kao što su kozanje, prasičkanje, guranje starinskih kola, praćkanje, gađanje nožem u metu, gađanje  lukom i strijelom i druge.

 Za razliku od prošle, ove se godine natjecalo pet ekipa. Kiša je malo pokvarila tijek natjecanja, ali uzbuđenja prilikom izvođenja svake od deset igara nije nedostajalo.

Najbolji rezultat na kraju je ostvarila mlada ekipa Hrašća-Dragovanšćak koja je pobijedila i prošle godine. Drugo mjesto pripalo je ekipi Cucki i Mački a treće domaćinima ekipi Volavja. No, rezultat na kraju i nije bio najvažniji, jer najvažnije je ipak druženje i da se ne ugasi tradicija volavske Zelene livade. 

Nagrade najboljima uručio je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar u društvu predsjednika Zelene livade Maria Pintura.

Nakon natjecanja održana je i tradicionalna zabava do ranih jutarnjih sati uz glazbu i kotlovinu koju pripremaju članovi DVD-a Volavje.

Vlado Pintur

TAGOVI | Zelena livada volavje

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!