Nabava udžbenika za osnovnoškolce

13.06.2018. Gradonačelnik Zvonimir Novosel, zaključio je 04. lipnja sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem i ravnateljicom OŠ "Ljubo Babić" Jastrebarsko Sanjom Sertić, Sporazumom o sufinanciranju nabave udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018/2019

Sporazumom je predviđeno da će Zagrebačka županija osigurati sredstva u iznosu od 470,00 kuna po učeniku te da će se primarno nabavljati obavezni udžbenici za obavezne nastavne predmete, dok će širi opseg nabave utvrditi jedinice lokalne samouprave u suradnji sa školama, ovisno o mogućnostima proračuna jedinice lokalne samouprave.
Uzimajući u obzir sredstva osigurana proračunom Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog za tu namjenu, Osnovna škola će za školsku godinu 2018/2019. nabaviti sve obavezne udžbenike i radne bilježnice za učenike od prvog do četvrtog razreda (bez izborne nastave), te veći dio obaveznih udžbenika i sve radne bilježnice za učenike od petog do osmog razreda, te ih dati na korištenje roditeljima prije početka školske godine.
Obzirom da osigurana sredstva nisu dostatna za nabavu svih obaveznih udžbenika i radnih bilježnica, nabavu dijela obaveznih udžbenika i svih radnih bilježnica za učenike od petog do osmog razreda gradske službe i ravnateljica obrazlažu činjenicom da dio obaveznih udžbenika roditelji mogu posuditi, dok se radne bilježnice moraju kupovati, pa bi na opisani način (posudbom dijela udžbenika) roditelji u cijelosti bili oslobođeni plaćanja troškova za nabavu obaveznih udžbenika i radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete.
Ovom prilikom pozivamo roditelje na razmjenu udžbenika koje će ovu nedjelju, 17. lipnja od 10:00-12:00 sati na prvom katu Žitnice u Perivoju Erdody organizirati udruga Društvo Naša djeca Jastrebarsko.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarso | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!