Nagrada za Festival jagoda&pjenušaca

16.11.2019. Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog dodijeljena je nacionalna godišnja nagrada ‘Simply the best’ za kreativnost, inovativnost i unaprjeđenje turističke ponude u kategoriji ‘kultura i vino’, i to za Festival Jagoda&Pjenušaca

Podsjetimo, Festival jagoda&pjenušaca održan je po prvi puta ove godine i to u mjesecu svibnju u Perivoju dvorca Erdody u Jastrebarskom.
Naime, posjetitelji Festivala imali su prilike dva dana uživati u svjetski poznatim i nagrađenim pjenušcima, a koji se proizvode na Plešivici kraj Jastrebarskog. Tako je bilo izloženo preko 20 vrsta pjenušavih vina proizvođača obitelji: Ivančić, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Kunović, Tomac&Bajda, Tomac i Šember. Uz plešivičke pjenušce, posjetitelji su imali prilike degustirati i mirisne jagode proizvođača Udruge Jagodin prsten te tako osjetiti savršenu kombinaciju ova dva dara prirode i rada ljudskih ruku. Festival su dodatno zasladile delicije kojih je glavni sastojak jagoda, a koje je u svojoj kuhinji pripremila gđa. Nada Golojuh.

U sklopu ove eno-gastronomske manifestacije, koja se održala u sklopu Europskog tjedna, održana je i vinska radionica na temu pjenušavih vina, a osim navedenog, posjetiteljima je bio predstavljen i novi suvenir - privjesak za ključeve s recikliranim čepom od jaskanskih pjenušaca.
U ime Turističke zajednice Grada Jastrebarskog Nagradu je preuzela voditeljica turističkog ureda, Petra Masnec.

Foto: BurzaPUT

TAGOVI | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!