Nagrade za najljepše uređene okućnice

05.12.2019. U sklopu EU projekta JArecikliram, Grad Jastrebarsko je početkom studenog ove godine objavio "Natječaj za najljepše uređenu okućnicu obiteljske kuće ili dvorišne zgrade na području Grada Jastrebarskog"

Tema natječaja bila je ponovna uporaba predmeta, a kriteriji za ocjenjivanje - korištenje starih predmeta u uređenju vrta/dvorišta, uređenost i čistoća te korištenje što više različitih hortikulturnih elemenata (npr. elementi vode, suhozid, vrtne staze i stube, kamenjar, zeleni zidovi, krovni vrt i dr.). U roku za dostavu prijava zaprimljeno je ukupno 7 prijava u kategoriji okućnica obiteljske kuće.

Nakon što su članovi povjerenstva pregledali sve prijave te obišli i fotografirali okućnice na terenu sastavljena je rang lista kandidata sukladno dodijeljenim ocjenama po raspisanim kriterijima.
Nagrade za najljepše uređene okućnice obiteljske kuće osvojili su:
1. mjesto osvojili su g. Hido Biščević i gđa Zrinka Sertić,
2. mjesto osvojila je gđa Ljiljana Frdelja
3. mjesto osvojila je gđa Jasna Kegljević

Pobjednici natječaja za osvojeno 1. mjesto nagrađeni su poklon bonovima svaki u vrijednosti od 2.000,00 kuna, za 2. mjesto poklon bonom u vrijednosti od 1.200,00 kuna, a za 3. mjesto poklon bonom u vrijednosti od 1.000,00 kuna.
Uručenje zahvalnica i nagrada pobjednicima održano je u srijedu, 4. prosinca u vrtu jednog od pobjednika natječaja. Tom je prilikom voditeljica EU projekta JArecikliram, Maja Rožić, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, istaknula: „Ovakvi natječaji odlična su prilika i poticaj svima nama da dodatno promišljamo i vodimo brigu o svom domu i zajednici u kojoj živimo, čuvajući pritom prirodu i okoliš za generacije koje tek dolaze iza nas. Zahvaljujem se svima onima koji to svakodnevno čine, a one koji ne pozivamo da preuzmu odgovornost kako bi na taj način zajedno našu Jasku učinili još ljepšom za život svakome od nas.“

Pobjednici Natječaja, ali i ostali sudionici pohvalili su ovu inicijativu Grada Jastrebarskog te izrazili veliko zadovoljstvo da Grad kontinuirano provodi aktivnosti u cilju zaštite okoliša.

M.R.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!