Najljepši trenuci Baletnog studija Jastrebarsko

28.01.2013. U sklopu Noći muzeja proteklog petka u Gradskom muzeju u Jastrebarskom otvorena je veoma zapažena izložba baletne umjetnosti u našem gradu


Grad Jastrebarsko diči se dugom kulturno umjetničkom tradicijom, književnom, likovnom, glazbenom, kazališnom, a posljednjih godina i baletnom.

 Naime, dolaskom nekadašnje baletne solistice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Svetlane Lukić prije 14 godina u Jastrebarsko, baletna umjetnost na velika je vrata ušla u kulturnu svakidašnjicu našega grada.

Njezin baletni studio koji je najprije djelovao u sklopu Centra za kulturu, a od 2011. radi samostalno kao udruga, proslavio je Jastrebarsko, ne samo u Hrvatskoj već i puno šire. Za jednog prijema jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel predložio je jednu lijepu ideju, koja je realizirana proteklog petka. Naime, gradonačelnik je balerinama i njihovoj umjetničkoj voditeljici predložio da pokažu Jaskancima sve te prekrasne nagrade, ali i kostime, fotografije, i sve ono što je vezano uz njihov rad.

Ideja je s oduševljenjem prihvaćena, a Noć muzeja bila je najbolja prilika da se to i napravi. Tako su brojni posjetitelji prilikom otvorenja u petak mogli vidjeti sva priznanja i nagrade koje su naše najstarije balerine donijele u Jastrebarsko.

To su najsjajnija odličja iz državnih i svjetskih prvenstava, priznanja s raznih festivala, te nastupa od Zagreba do Italije, te nastupa u Varaždinu, Samoboru, Poreču, Splitu, Rijeci i mnogim drugim gradovima širom Hrvatske.

Izloženi su i kostimi u kojima su naše balerine nastupile, snimljen je poseban 30 minutni film s najvažnijih nastupa, a izloženi su i ostali baletni rekviziti.  

  Zaista jedna lijepa i poučna izložba koju svakako morate pogledati, osobito oni najmlađi Jaskanci. Otvorena je u Gradskom muzeju do 10 veljače svakog radnog dana od 9 do 16 sati, a subotom prema dogovoru.

Izložbu "Najljepši trenuci Baletnog studija Jastrebarsko" u petak je otvorio jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.     

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!