Nova kanalizacijska mreža i asfalt u Vinogradarskoj ulici u Prhoću

01.01.2019. Vinogradarska ulica u Prhoću prva je ulica u kojoj su provedeni cjelokupni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže te potom na sanaciji prometnice u okviru projekta "Naša voda, naša budućnost"

Iskop i izrada tampona prometnice te polaganje asfaltne mase u potpunosti su završeni te je ulica ponovno otvorena za promet, a tim su radovima prethodile izgradnja kanalizacijskog kolektora i izvedba kućnih priključaka na kanalizacijsku mrežu. Radovi su sufinancirani sredstvima iz projekta Naša voda, naša budućnost, iz proračuna Grada Jastrebarskog i Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.
-Čista i kvalitetna voda i moderan sustav odvodnje na vrhu su liste prioriteta našeg grada, zato sam iznimno zadovoljan što projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture naše aglomeracije dobro napreduje. Vinogradarska ulica odličan je primjer koji pokazuje kako će prometnice izgledati kad se projekt u potpunosti realizira te molim građane da imaju još malo strpljenja jer će nam nakon ovog projekta život svima biti puno kvalitetniji i ugodniji“, izjavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

-Vinogradarska ulica prva je u nizu prometnica koje su dobile novu funkciju i novo ruho u okviru našeg velikog projekta. Vjerujem da su i stanovnici ulice zadovoljni, a ovim im putem još jednom zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali tijekom izvođenja radova. Nastavljamo dalje s radovima na gradilištu u Prhoću, koje planiramo dovršiti do proljeća, ali i na ostalim gradilištima diljem aglomeracije Jastrebarsko“, izjavio je Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko, korisnika projekta.

Projekt Naša voda, naša budućnost obuhvaća poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko i najveća je investicija u povijesti grada.  Usmjeren je na dodatno podizanje kvalitete jaskanske vode tako što će unaprijediti planiranje i spremanje zaliha pitke vode, smanjiti zagađenje prirode te povećati razinu zaštite okoliša. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72 posto neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020., dok ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d. o. o. Radovi su započeli u listopadu 2017. godine, a njihov se dovršetak očekuje u ožujku 2021. godine. Obuhvaćaju radove na 15 različitih gradilišta gdje se izvodi dogradnja sustava vodoopskrbe, dogradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s III. stupnjem pročišćavanja. 

Vode Jastrebarsko korisnik su projekta, dok usluge tehničke pomoći i upravljanja projektom vrši zajednica ponuditelja koju čine Institut IGH d.d. i Eptisa Adria d.o.o., usluge nadzora nad provedbom projekta vrši zajednica ponuditelja koju čine Investinženjering d.o.o. i Exstructa d.o.o., a za izvođenje radova angažirano je poduzeće Aquaterm d.o.o.

Maja Gradišar Perotić

TAGOVI | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!