Nova ulaganja u Domu zdravlja Jastrebarsko

16.10.2019. S ciljem podizanja standarda zdravstvenih usluga u ispostavi Doma zdravlja u Jastrebarskom uređen je prostor fizikalne terapije, te je nabavljen višenamjenski ultrazvučni uređaj za potrebe radiologije

Ukupna ulaganja iznose 700.000 kuna, a financirala ih je Županija decentraliziranim sredstvima za zdravstvo.
Ispostavu Doma zdravlja u Jastrebarskom danas je obišla zamjenica župana Nadica Žužak.

-Županija konstantno ulaže u zdravstvene objekte. U travnju ove godine energetski je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Jastrebarskom, a lani smo ovdje obnovili i hematološko-biokemijski laboratorij. Ulažemo u podizanje zdravstvenoga standarda kako bi imali zadovoljne pacijente, ali i liječnike koji rade u prostorima Dom zdravlja, rekla je ovom prilikom zamjenica župana, podsjetivši da je osim zgrade u Jastrebarskom energetski obnovljena i zgrada ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu, a trenutno se obnavlja zgrada ispostave u Zaprešiću.
Za fizijatra Šimu Mijića novouređeni prostor fizikalne terapije i rehabilitacije je „revolucija u zdravstvenoj skrbi na jaskanskom području".
-Fizijatrija u Jastrebarskom ima dugu tradiciju, a oprema s kojim radimo je na svjetskom nivou. Mogu nam i pozavidjeti na onome što imamo - od ultrazvuka, udarnog vala, lasera... Zaista smo dobro opremljeni“, komentirao je Mijić.

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja, najavio je da će se ulaganja u ispostavu u Jastrebarskom nastaviti i iduće godine, za kada je planirano uređenje ambulante posebnoga dežurstva.
U današnjem obilasku prostora Doma zdravlja u Jastrebarskom bio je i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Domagoj Šlat, koji je rekao da sva ulaganja u Dom zdravlja idu na korist njegovim sugrađanima.

TAGOVI | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!